Prijava

Vaša prijava

Noć knjige u Velikoj Gorici


„Noć knjige“ nacionalna je manifestacija kojom se afirmira ljubav prema knjizi i čitanju, a u nju se uključuju hrvatske knjižnice, knjižare i ostale institucije koje se bave knjigom. Njome se obilježava Svjetski dan knjige i autorskih prava. Noć knjige će u srijedu biti i u velikogoričkoj Gradskoj knjižnici. Ovogodišnji program nosi naziv „Knjigom do glazbe“. Nastupaju članovi Folklornog ansambla Turopolje, učenici Osnovne škole Pokupsko koji će na tradicionalnim instrumentima predstaviti glazbenu baštinu Pokuplja koju su prikupili u okviru projekta „Tradicija Pokupskoga kraja”.

Na programu je i predstavljanje knjige „Slikarstvo – nijema glazba” i web projekt „Sinestezija”. Najmlađi posjetitelji, na Dječjem odjelu, mogu sudjelovati u književno-glazbeno-likovnoj radionici „Slikanje glazbe – stvaranje priče”. Ovu glazbom okupanu Noć knjige će zatvoriti nastup ženskog zbora „Čipkice”. Ali to nije sve! Naime, svi posjetitelji Noći knjige mogu sudjelovati u glazbenom kvizu „Glazbom do knjige” te osvojiti tri vrijedne nagrade.

Noć knjige u Gradskoj knjižnici Velika Gorica je sutra, program počinje već u 16 sati.

PROGRAM:

DJEČJI ODJEL – MATINEJA:
16.00 – 17.30 SLIKANJE GLAZBE – STVARANJE PRIČE GLAZBENO-LIKOVNO-KNJIŽEVNA RADIONICA
RADIONICA JE NAMIJENJENA MLAĐIM OSNOVNOŠKOLCIMA, A VODITELJ JE PROF. GLAZBE BORIS KLARIĆ

SREDIŠNJI ODJEL ZA ODRASLE:
18.30 – 19.00 JURJEVSKE PJESME I PLESOVI
NASTUP FOLKLORNOG ANSAMBLA „TUROPOLJE”

19.00 – 19.45 TRADICIJA POKUPSKOGA KRAJA – PREDSTAVLJANJE UČENIČKOG PROJEKTA OŠ POKUPSKO
DJECA SU POD VODSTVOM PROFESORA MARIJA OŽAKOVIĆA PRIKUPILA STARE POPIJEVKE I TRADICIONALNE NAPJEVE POKUPLJA, A PRIKUPLJENE PJESME I SAMI SU NAUČILI IZVODITI NA TRADICIONALNIM INSTRUMENTIMA.

20.00 – 20.30 SINESTEZIJA – PREDSTAVLJANJE E-KNJIGE “SLIKARSTVO – NIJEMA POEZIJA” PJESNIKINJE NINE SELMAN HRVATIĆ I SLIKARA ANTE BENDERA UZ PROJEKCIJU E-KNJIGE
E-KNJIGA “SLIKARSTVO – NIJEMA POEZIJA” OBJEDINJUJE SLIKARSTVO I POEZIJU. PROČITAJTE, POSLUŠAJTE, POGLEDAJTE I SAZNAJTE SVE O KNJIZI KOJA PRELAZI GRANICE

20.30 – 21.00 „ČIPKICE” – NASTUP ŽENSKOG VOKALNOG SASTAVA
ŽENSKI ZBOR S KOJIM SVIJET MOŽETE OBIĆI, NE U 80 DANA, VEĆ U SVEGA PAR PJESAMA. I TO BEZ PUTOVNICE.

21.00 GLAZBENI KVIZ „GLAZBOM DO KNJIGE” – IZVLAČENJE DOBITNIKA
SVI POSJETITELJI NOĆI KNJIGE MOGU SUDJELOVATI U GLAZBENOM KVIZU I PROVJERITI SVOJE POZNAVANJE GLAZBE TE, NARAVNO, OSVOJITI FORA NAGRADE: DVIJE KARTE ZA KONCERT, GLAZBENU KNJIGU ILI JEDNOGODIŠNJE ČLANSTVO U KNJIŽNICI!

 


Darujte krv