Prijava

Vaša prijava

Prije 28 godina Radnik postao prvoligaš

[]

Sportske novosti su već 75 godina (od 1945.) neprikosnoven dnevni sportski a tiskani medij u Hrvatskoj. Toplo se nadamo da će to i ostati usprkos krizi uzrokovanoj nepredvidivim i neugodnim virusom. Danas 24. lipnja 2020. godine Sportske i novinar Toni Roić (prati i piše za našu HNK Goricu, na fotografiji dolje stoji četvrti s lijeva) nisu zaboravili na 9. stranici objaviti sjećanje na događaj prije punih 28 godina. Tada je NK Radnik iz Velike Gorice na svom stadionu pred 4 tisuće gledatelja dobio Pazinku iz Pazina 3:0 (Hrkovac 2, Štoos) i postao prvak 2. Lige a time i prvoligaš. U Pazinu je najprije bilo 1:0 za klub iz srca Istre.

Toni Roić, četvrti s lijeva

Za Radnik su igrali mahom domaći dečki: Knapić (stigao iz Dinama Zagreb), Branko Pavlica, Štoos, Terseglav, Tomčić, Dittrich, Hrkovac (od 85. Dalibor Župetić), Marušić, Cvetko, Sambolić, Livada (od 73. Željko Domitrović Beli). Treneri: Ivica Poljak i pomoćni Ivica Senzen. Predsjednik kluba bio je legendarni Ivan Mišerić Pevi, kasnije autor prekrasne i super vrijedne monografije o Radniku, kojeg je tako uspješno naslijedila HNK Gorica.

Ivan Mišerić Pevi

Što danas rade negdašnji igrači prvoligaša Radnika? Vratar Dražen Knapić bavi se u Zagrebu poslovima taksiste a kolega mu Siniša Klafurić također radi ali je i trener vratara u HNK Gorici. Branko Pavlica ostao je u nogometu (sportska oprema i trener mlađih kategorija). Mario Štoos radi u zračnoj luci Franjo Tuđman na Plesu i povremeni je trener amaterskih klubova. Trgovinom se bavi Igor Terseglav. Zoran Tomčić je zaposlenik u osiguravajućem društvu i trener. Trener je i Damir Dittrich ali i trgovački putnik.

Zoran Tomčić dok je bio trener Poleta Buševec

Damir Dittrich kao trener u Dinamu Hidrel

 

Dubravko Hrkovac bavi se ugostiteljstvom u Novom Čiču a ranije je bio trener i predsjednik lokalnog Dinama Hidrel. Dalibor Župetić je radio u Ferotermu. Krešimir Marušić je trener a imao je svoju nogometnu akademiju. Damir Cvetko je zaposlenik u PPS Galeković u Mraclinu i nogometni je djelatnik u trećeligašu NK Kurilovec. U velikogoričkom Komunalcu radi Branko Sambolić a taksist i trener je Dinko Livada,

Dinko Livada dok je bio trener Udarnika

Željko Domitrović Beli radi u zračnoj luci Franjo Tuđman a prije je trenirao seniore amaterskih klubova širom Turopolja. Dean Klafurić je profesionalan trener, trenutno zaposlen u Ethnikosu s Cipra. Zoran Zebec je taksista a sve podatke dao je negdašnji kapetan momčadi Hrkovac. Preminuo je Alen Pek još dok je bio relativno vrlo mlad.

Ivica Senzen kao trener Klasa

Trener Ivica Poljak živi u Novom Zagrebu ali odlazi i u rodni Ogulin. Imenjak mu Senzen uživa na pitomim i zelenim Vukomeričkim goricama u Dubrancu a trenirao je još i Klas, Lukavec..Tadašnji predsjednik Radnika Ivan Mišerić Pevi je u mirovini.