Prijava

Vaša prijava

Niz ide dalje! Hrabra Gorica ponovno srušila “mušterije” iz Rijeke

[]

Nabrojali smo točno 700 dana od posljednjeg poraza Gorice od Rijeke, a nakon još 90 minuta nogometa – niz traje i dalje! Imala je Gorica, treba to priznati, i značajnu dozu sreće u pobjedi na Rujevici, ali sreću treba znati i isprovocirati, sreću treba zaslužiti. Ovoga puta Gorica je bila dovoljno hrabra i koncentrirana, dovoljno čvrsta i odlučna, pa je i unatoč izostanku neke velike ljepote u igri uspjela uzeti nova tri boda. I do šeste pobjede u sedam posljednjih sudara s Rijekom, uz onaj remi iz veljače.

Osim ozlijeđenih Čanađije i Golubickasa, Gorica je u Rijeci bila i bez “kartoniranog” Čabraje, pa je poziciju na lijevoj strani obrane zauzeo mladi Krešimir Krizmanić. U kombinaciji njegova neiskustva i napadačke orijentacije Kristijana Lovrića na lijevoj goričkoj strani domaćin je tražio svoju šansu, pa je od prve minute Rijeka pojurila zdesna. Kombinirao je tu Tomečak, puno je toga išlo preko njega i Čolaka, a gorička obrana malo se tražila u tom početku. A onda je, usred uvodne dominacije domaćina, Gorica povela!

Jedna lopta išla je u šesnaesterac Rijeke, prema Cherifu Ndiayeu, kojeg je rukama povukao domaći branič Luka Capan. Sudac Ivan Vučković odmah je pokazao na bijelu točku, penal za Goricu! Nije čak išla ni provjera s VAR sobom, već koji trenutak kasnije Lovrić je uzeo loptu i rutinski je poslao u mrežu za svoj 14. gol u prvenstvu ove sezone.

Nastavila je i nakon toga Rijeka dominirati, stvarati šanse, čak bi se reklo i da se teško sjetiti kad je netko u tolikoj mjeri stavio Goričane pod pritisak, ali velik je tu posao napravio kapetan Kristijan Kahlina, zaustavljali su i stoperi domaće napadače u posljednjim trenucima, a frcalo je i pokraj gola… S druge strane, Gorica je imala rijetke prilike da izađe, zaprijeti domaćinu, najveći dio koncentracije bio je usmjeren na misao kako obraniti vlastiti gol. I tako sve do posljednje minute prvog dijela, kad su Hamad i Cherif složili sjajnu priliku Lovriću, koji se oslobodio i pucao ljevicom s visine jednaesterca, ali pucao je samo u golmana Rijeke.

Mijenjao je trener Valdas Dambrauskas na poluvremenu jednog igrača (Dvorneković mjesto Špikića), ali zapravo je promijenio puno više od toga. Nindža je otišao tamo lijevo pomoći Krizmaniću, Hamad se iz sredine preselio desno, a Lovrić je bio u vrhu napada, Cherif Ndiaye u toj je kombinaciji bio iza njegovih leđa. I bolje je to izgledalo, oslobodila se Gorica konačno u nastavku, počela stvarati situacije naprijed, ali i puno bolje sprečavati riječke pokušaje. Ukratko, sve to izgledalo je puno bolje.

Imala je i dalje Rijeka više loptu u nogama, stvarala više (polu)prilika, ali imala je i Gorica nekoliko sjajnih situacija da konačno prelomi utakmicu. Nije uspio prvo Lovrić sam, pa onda nije prošlo Lovrićevo dodavanje za samog Cherifa, zapinjale su još neke kombinacije, a konačno rješenje stiglo je u 79. minuti.

Cherif Ndiaye, čovjek koji toliko toga odradi u apsolutno svakoj utakmici, bio je bez gola u službenoj utakmici još od 6. prosinca prošle godine! Nije ga išlo, opako je kad napadača neće gol, ali sad je konačno proradio. I zaslužio je to! Taj trenutak kad je u skoku pobijedio Escovala, uzeo loptu, sjurio se prema riječkom golu i praktički zakucao u mrežu mladog Pandura. Rijeka je, izgledalo je u tim trenucima, na koljenima.

Vratila se u život pet minuta poslije, u 84. minuti, kad je Felipe Pires zamalo probio Kahlininu mrežu, pa se u zadnjih desetak minuta trebalo – sačuvati. Pritiskao je domaćin, svi igrači su bili na goričkoj polovici, otvorilo je to priliku Mudrinskom iz kontre, ali golova do kraja nije bilo. Gorica je opet utišala Rujevicu, još jedanput potvrdila status riječke “crne mačke” i nagradila sama sebe za propušteno protiv Dinama. Tad je nedostajalo sreće, ovoga puta nje je bilo u sasvim dovoljnoj dozi.

Već u utorak slijedi veliki sudar s Hajdukom, koji dolazi na Gradski stadion također u pokušaju da se dokopa tog drugog mjesta, ali imat će tu i Goričani što za reći…

RIJEKA – GORICA 1-2
RIJEKA Stadion Rujevica. Gledatelja 2071. Sudac Ivan Vučković. Pomoćnici Ivica Modrić i Luka Pušić. Četvrti sudac Ante Čuljak (svi iz Zagreba)
STRIJELAC: 0-1 Lovrić (12-11m), 0-2 Ndiaye (79), 1-2 Pires (85)
RIJEKA: Pandur – Velkovski (od 65. Murić), Escoval, Capan – Tomečak, Lončar, Andrijašević, Lepinjica, Smolčić – Yateke (od 46. Pires), Čolak. Trener Simon Rožman
GORICA: Kahlina – Muhammed, Steenvoorden, Jovičić, Krizmanić – Kalik, Suk – Špikić (od 46. Dvorneković), Hamad (od 68. Babec), Lovrić (od 82. Mudrinski) – Ndiaye. Trener Valdas Dambrauskas.
ŽUTI KARTONI: Capan, Lončar, Escoval (Rijeka), Kalik, Krizmanić (Gorica)


Uručene svjedodžbe zrakoplovnim tehničarima-učenicima stipendistima MORH-a

U prometnoj nesreći kod Selnice poginuo muškarac (41)