Prijava

Vaša prijava

Retrovizor broj 2

[]

Magazin Zajednice športskih udruga grada Velike Gorice RETROVIZOR izlazi ovih dana iz Tiskare Markulin, a prezentacija broja održat će se u subotu 27. lipnja na Trsišču

U okviru Malonogometne lige Vukomeričkih gorica magazin će se predstaviti na poznatom gornje opatijskom malonogometnom igralištu Trsišče, a kojeg uređuju breški Mamić i njegovi prijatelji. Na naslovnici drugog broja su premijer Andrej Plenković i nagrađeni za životno djelo od strane ZŠUIS Zagrebačke županije Željko Vađić.
Broj donosi dva velika intervjua – s predsjednikom Gradskog vijeća i HRK Gorice Nevenom Karasom, te s srebrnim olimpijcem Damirom Martinom. Manji intervju donosi razmišljanja direktora HRK Gorice Vladimira Malbašića. Darko Blažinčić u tekstu o Prelogu donosi pregled grada koji ima sasvim drukčiju percepciju i pristup športu – onaj turistički i za sve jednaki. Ratko Cvetnić piše o počecima skijanja u Turopolju, a Davor Štuban prisjeća se Zaboravljenih velikana velikogoričke košarke.
Posebnost broja je svakako Skica za portret legendarnog novočičkog Amiga; naime Vitomir Štuban donosi priču o Mati Paviši, čovjeku s više od tisuću tekstova u Sportskim novostima. Nisu htjele SN, hoće Retrovizor. Samo je jedan – Paviša Mato! Sa sjetom se u drugom broju prisjećamo legendarnih sportskih djelatnika kojih više, nažalost, nema među nama – Silvija Jenkača i Dražena Čureka. List donosi i priče o plivanju, obilježavanju 100 broja lista Sporta za sve, pregled Malonogometne lige Turopolja i Posavine, raspored natjecanja Breške lige, skicu za portret omiljenog Brežana Daniel Gorenca, priče o ŽRK Udarniku i veteranskom nogometu, o koroni na nogometnim terenima, o Lei Cvetnić…
Magazin ćete već drugog tjedna pronaći na športskim mjestima – u klubovima, dvoranama, na bazenu i u Gradu, na igralištima i športskim domovima, a sponzorima imamo priliku zahvaliti činjenicu da je magazin besplatan.