Prijava

Vaša prijava

FOTO Plenković: Svaki glas onima na krajnje desnom spektru je glas više SDP-u

[]

Svojih 14 kandidata na listi za parlamentarne izbore 5. srpnja HDZ je večeras na Trgu dr. Franje Tuđmana predstavio Velikogoričanima. Dati podršku kandidatima, ali i predstaviti program HDZ-a za predstojeće izbore došao je i premijer Andrej Plenković. Osvrnuo se na ono što je Vlada do sada učinila za Zagrebačku županiju. Istaknuo je velike iskorake u decentralizaciji države kojima su gradovima i županiji osigurali 25 posto više prihoda, a napomenuo je i kako je putem EU fondova ugovoreno 3,2 milijarde kuna projekata koji dižu gospodarstvo. Nadalje, kazao je Plenković, u aktivne mjere zapošljavanja uložili su 168 milijuna kuna, u mjere ruralnog razvoja 593 milijuna kuna, a za privatni sektor u ovoj korona krizi na razini države Vlada je osigurala 5,3 milijardi kuna.

– Vrijeme je da dobro izaberemo. Da li ćemo povjerenje dati onima koji će jamčiti sigurnu budućnost, sigurne plaće, mirovine, radna mjesta i sigurne granice, kvalitetno korištenje europskih sredstava, Vladi koja se bori da na europskoj razini idućih sedam godina dobije, ne 22 milijarde kuna, nego 22 milijarde eura za ulaganje u naš razvoj diljem Hrvatske. Ili ćete dati povjerenje onima koji su na krajnje desnom spektru i čiji jedini cilj je oslabiti snagu HDZ-a kao najjače snage – kazao je Plenković u Velikoj Gorici te dodao kako je svaki glas za Miroslava Škoru ili MOST zapravo glas više SDP-u.

– Nadam se da smo tu lekciju naučili. Ne rasipajmo glasove na ovim izborima, dajmo ih ovim kandidatkinjama i kandidatima HDZ-a. Ne dopustimo da lijeva kobasičasta koalicija, jer SDP nema snage izaći na megdan sam protiv HDZ-a, pobijedi – zaključio je Plenković.

Sugrađanima se obratio i četvrti na HDZ-ovoj listi za šestu izbornu jedinicu i gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić:

– Ljudi na čelu sa sadašnjim i budućim premijerom, Andrejem Plenkovićem, mogu svima, i starima i mladima ponuditi budućnost. Ja bih volio da mi cijela Hrvatska bude kao ovaj grad, ali ovaj grad se treba truditi, kao i cijela šesta izborna jedinica, da svojim primjerom i sa svojim ljudima na čelu, ponudimo sigurnost. Ja vas pozivam da nam date povjerenje, a mi ćemo ga, kao i u nekoliko madnata do sada, vratiti i kroz našu politiku i naš program bit ćete ponosni građani Republike Hrvatske.

Osim njega, od Velikogoričana je na listi još i zamjenik gradonačelnika te predsjednik Gradske organizacije HDZ Velika Gorica Krešimir Ačkar. Nositelj liste za šestu izbornu jedinicu je Davor Božinović, a na listi su još Marijana Petir, Krunoslav Katičić,Ivan Celjak, Dražen Bošnjaković, Tugomir Majdak, Mario Župan, Željka Josić, Mato Čičak, Marin Piletić, Magdalena Komes i Miro Kovač.

Galerija fotografija