Prijava

Vaša prijava

FOTO Miljenko Muršić – književnik mog zavičaja

[]

29.06.2020. Velika Gorica. Miljenko Muršić – književnik mog zavičaja. Foto: OŠ Nikole Hribara

‘Književnik mog zavičaja’ jedan je od eTwinning projekata u kojem su sudjelovali 4.c razred i učiteljica Ksenija Petrlin-Jurić. Na satu hrvatskog jezika učenici su upoznali rad i djelo velikogoričkog književnika Miljenka Muršića. Pandemija korona virusa, covid-19, uvjetovala je nastavu na daljinu i tako nije došlo do upoznavanja učenika s književnikom osobno. Spomenuti sat započeo je videozapisom koji je književnik Muršić poslao i u kojem je rekao nekoliko riječi o svom radu, pisanju i djelovanju.

29.06.2020. Velika Gorica. Miljenko Muršić – književnik mog zavičaja. Foto: OŠ Nikole Hribara

Posebno je govorio o nastanku slikovnice ‘Avijonko se ženi’ koju je on napisao. U stvaranju slikovnice sudjelovali su Velikogoričani Mate Lovrić (crteži) i Aleksandar Božić (fotografije). Iako je slikovnica prilagođena mlađem uzrastu učenika,  četvrtaši su je s veseljem čitali, analizirali i likovno je prikazali u obliku stripa. Gledali su i isječke istoimene kazališne predstave koja je nastala prema ovoj slikovnici. Na kraju su svoje dojmove snimili u obliku videozapisa i poslali ga autoru slikovnice. Zanimljive su izjave učenika da se u svakoj životnoj dobi možeš zaljubiti i da je lijepo biti oženjen. Bio je ovo jedan neobičan književni susret u neobičnoj školskoj godini.

29.06.2020. Velika Gorica. Miljenko Muršić – književnik mog zavičaja. Foto: OŠ Nikole Hribara

Svake školske godine učenici 4.c i 3.d razreda OŠ Nikole Hribara i njihove učiteljice Ksenija Petrlin-Jurić i Vesna Lukinić rado sudjeluju u eTwinnig projektima, pa su i ove školske godine sudjelovali u nekoliko njih. Razred 4.c sudjelovao je u projektima: U svijetu likovnih umjetnika 2/art in my hearth, Književnik mog zavičaja, 100. dan škole, Svjetski tjedan svemira i Pipi Duga Čarapa, a razred 3.d u Razglednicama mog zavičaja i I’ll send you a Christmas card – Christmas Cards Exchange 2019. Više o projektima možete pročitati na stranicama OŠ Nikole Hribara.

Galerija fotografija