Prijava

Vaša prijava

Od Hajduka do Hajduka: Bilo bi lijepo ‘izbrisati’ teški poraz na Poljudu…

[]

Četiri mjeseca i osam dana prošlo je od utakmice koja je protresla svijet HNK Gorice, od poraza koji je donio velike promjene, od utakmice koju svi navijači goričkog prvoligaša žele zaboraviti – jučer. Međutim, ne ide to baš tako, onih poljudskih 0-6, poraz koji je Sergeja Jakirovića stajao posla, i dalje je u mislima, i dalje ga je teško zaboraviti.

– Rezultati iz prošlih utakmica ne utječu na buduće utakmice, ali naravno da igrači žele ‘izbrisati’ taj poraz. Žele pokazati da je to bila slučajnost, ali ja ne vidim svrhu od toga da takvo nešto koristim kao motivaciju. Igranje protiv kluba poput Hajduka s takvom podrškom i povijesti bi samo po sebi trebalo biti dovoljna motivacija – vjeruje trener Gorice Valdas Dambrauskas.

Priliku je na goričkoj klupi dobio upravo nakon tog poraza, ekspresno se rastao s latvijskim RFS-om i došao u Hrvatsku, a sve ono što je slijedilo dovelo je do toga da se poljudskih 0-6 može doista smatrati dalekom prošlošću. U međuvremenu je Valdas odradio uvodne tri utakmice, pa cijelu onu “korona situaciju”, pa povratak treninzima, pa još šest utakmica u nastavku prekinutog prvenstva…

– Ne treba se na tu utakmicu osvrtati, ipak ćemo mi ovaj put biti bez sedam prvotimaca, a i Gorica ima novog trenera, novi stil igre – kaže Valdasov kolega Igor Tudor, koji će svoju momčad dovesti po prvu pobjedu na velikogoričkom stadionu.

Četiri puta dosad je Hajduk dolazio na Gradski stadion, a najbolje je prošao u prvom pokušaju, kad je završilo 1-1. Slijedila je ona uvjerljiva pobjeda 3-0 u režiji Farouka Miye, a zatim i dvije po 2-1, u Kupu i prvenstvu u razmaku od samo četiri dana. Ima, dakle, i Hajduk što za “zamjeriti” Gorici, imaju se i Splićani kako motivirati.

Međutim, realnost govori kako je ovo jedna od rijetkih prilika kad se može reći da je Gorica čak i lagani favorit uoči sudara s Hajdukom. Splićani imaju problema, stižu bez Caktaša, Jaira, Hamze, Dimitrova, Jurića, Mujakića i Simića, što otvara priliku za Goricu, no najgore bi bilo uloviti se u tu zamku.

– Budemo li gledali na to, bit će to jedna od većih prepreka i opasnosti za ovakvu utakmicu. Ako budemo razmišljali da ćemo razbiti Hajduk kojem fali sedam igrača, to je potpuno pogrešno razmišljanje. Moramo na to što prije zaboraviti jer Hajduk je Hajduk i u takvim klubovima često utakmice ne dobivaju igrači, nego dres koji je velik i ima težinu, ponos, tradiciju i tko god ga nosi želi ostaviti sve na terenu. Svi njihovi igrači su sanjali utakmice poput ove i to im je velika šansa – svjestan je Dambrauskas.

Utakmica se igra s početkom u 21.05 sati, Hajdukovi navijači napunit će svoju tribinu na Istoku, a za očekivati je da će i na Zapadu biti maksimalan broj ljudi, koliko je dozvoljeno epidemiološkim mjerama. Sve je, dakle, spremno za jednu veliku nogometnu predstavu, neka tako i bude…