Prijava

Vaša prijava

Dambrauskas: Navijači, imate zašto biti ponosni na naše igrače!

[]

U trenutku kad je sudac Bebek označio kraj ogleda Gorice i Hajduka (3-1), trener Valdas Dambrauskas okrenuo se prema tribini, stisnuo šake i dozvolio emocijama da ga preplave. Imao je razloga uživati, biti ponosan…

– Odigrali smo jako dobru utakmicu, vjerojatno i najbolju otkad sam došao u Goricu. Imali smo kompaktnost i ideju, bili smo hrabri od prve minute, a to je neophodno kad igraš protiv momčadi kao što su Rijeka ili Hajduk. Rezultat je na kraju zapravo i prilično logičan, dominirali smo u najvećem dijelu utakmice, pogotovo u prvom poluvremenu. Bio sam doista ponosan zbog onoga što su moji igrači u tom razdoblju pokazivali – kazao je Valdas.

Jedina loša situacija iz ovih 90 minuta je ona pogreška u samom finišu prvog poluvremena, kad je Hajduk smanjio goričku prednost, ali sve što je nakon toga slijedilo razlog je za još veće zadovoljstvo.

– Primljeni gol u posljednjim trenucima malo nas je poremetio, ali kao što sam govorio kad sam stigao ovdje, kad smo počeli raditi na promjeni stila igre, uvijek je moguće dobiti takve golove. Mene posebno veseli to što primljeni gol nije utjecao na našu igru u drugom poluvremenu. Od prve sekunde nastavka željeli smo igrati na isti način, a to pokazuje koliko velika srca imaju ovi dečki, ali i koliko imaju potencijala. Čestitke navijačima Gorice, cijelom gradu Velikoj Gorici i svim ljudima, vjerujem da su ponosni na ono što smo pokazali – govorio je Dambrauskas.

Već u subotu Goricu čeka novi izazov, gostovanje u Puli kod Istre 1961.

– Kao što smo rekli nakon poraza od Osijeka, idemo iz utakmice u utakmicu. Nije na nama da gledamo tablicu, to moraju raditi oni koji su ispred nas, koji mogu izgubiti svoje pozicije. Rekao sam da ćemo imati svoje ambicije, da ćemo si postavljati ciljeve, koliko pobjeda želimo ostvariti, koliko golova zabiti… Moramo samo nastaviti s našim planom, s provođenjem naših ideja, a tako ćemo i raditi – naglasio je trener Gorice.