Prijava

Vaša prijava

Udarnička “rošada”: Mesarov trener za lov na 2. ligu, Mesnik s mladima

[]

Iza rukometašica Udarnika je sjajna sezona u trećeligaškom društvu, jer u trenutku prekida prvenstva držale su prvo mjesto, koje vodi natrag u drugoligaško društvo, no odluka HRS-a poništila je sve dobro učinjeno. Sastavi svih liga ostaju isti, što znači da će i Udarnik morati još godinu dana tražiti povratak na višu razinu rukometa. A to će pokušati izvesti s novim trenerom na klupi.

– Nakon više obavljenih razgovara, u dogovoru s dosadašnjim trenerom Josipom Mesnikom, uz suglasnost predsjednika Josipa Mučnjaka, Tomislav Mesarov odlučio je prihvatiti dužnost trenera prve ekipe. Cilj je ostao isti, osvojiti prvo mjesto u 3.HRL središte i izboriti ulazak u 2.HRL Zapad – objavili su iz kluba.

Tomislava Mesarova ljudima iz rukometnih krugova nema potrebe posebno predstavljati, riječ je o nekoć vrhunskom igraču, čovjeku koji je s Metkovićem igrao finale Kupa EHF-a, a za one koji žele znati više…

– Nakon igračke karijere koja je trajala 26 godina (od početaka u Novom Zagrebu, preko Medveščaka, Kutine, Metkovića i Gorice), 2009. godine primio se trenerskog posla kao trener prve momčadi HRK Gorice. Trenerski put 2012. nastavlja u Petrinji, a 2017. vraća se u našu Veliku Goricu, gdje preuzima mlađe dobne uzraste HRK Gorice. Od početka 2020. radi u našem Klubu s djevojčicama 2005.-07. godišta. Dobitnik je i prestižne nagrade Grada Velike Gorice 2011. godine za najboljeg trenera u gradu – stoji u pojašnjenju tko je i što Tomo Mesarov.

U Udarniku je zapravo došlo do klasične rotacije, budući da je dosadašnji trener prve ekipe Josip Mesnik preuzeo dosadašnja zaduženja svoga nasljednika.

– Nakon odličnog vođenja naše seniorske ekipe trener Mesnik odlučio se posvetiti radu sa mlađim dobnim skupinama našeg kluba. Od 2014. godine do danas, uz sve prepreke i teške trenutke, uspjeli smo posložiti školu rukometa, odnosno okupiti oko stotinu djevojčica koje su dale povjerenje našem klubu. Postavljanjem trenera Josipa za voditelja omladinskog pogona, vjerujemo da smo dobili ideju, znanje i iskustvo, te da ćemo kompletnu školu rukometa podići na još jednu veću razinu – uvjereni su u klubu.

Upravo je Mesnik autor velikih uspjeha 2002. godišta, veliki uspjesi koje je ta generacija ostvarivala postavljena je i puno viša letvica za sve što je slijedilo.

– Očekujemo i da će ostale generacije postizati odlične rezultate i razvijati se u rukometašice koje će jednog dana biti nosioci naše prve ekipe. S idejama koje je trener Mesnik predložio, vjerujemo da ćemo uspjeti ući s rukometom u osam osnovnih škola na području Velike Gorice i podignuti broj na preko 200 djevojčica koje će biti u trenažnom procesu i dati prepoznatljiv rad i ozbiljnost klubu. Njemu i djevojčicama želimo puno sreće i uspjeha u radu i novim izazovima – zaključili su iz kluba.