Prijava

Vaša prijava

Ministar Božinović: Turopoljska tradicija ima međunarodni potencijal

[]

Potpredsjednika Vlade, ministra unutarnjih poslova, načelnika Stožera civilne zaštite i, ne manje važno u ovoj slučaju, nositelja HDZ-ove liste u našoj, 6. izbornoj jedinici, Davora Božinovića, u četvrtak ujutro u Velikoj Gorici ugostili su Muzej Turopolja, ali i Plemenita općina turopoljska. Božinović je u pratnji ravnateljice Margarete Biškupić obišao muzejski postav, nakon čega je prošetao do obližnjeg Centra za posjetitelje Turističke zajednice, odnosno novootvorene multimedijalne dvorane, u kojoj je mogao doživjeti ljepote turopoljskog kraja kroz sliku i zvuk.

U Centru je porazgovarao i s predstavnicima POT-a, koji su mu ukazali na svoje probleme, naveli svoje želje i ciljeve, a ministar je nakon svega imao još i nekoliko pitanja. Govora je bilo o povijesnom razvoju POT-a, ali i o povratu zemljišnih jedinica, temi za koju je u Saboru bilo već nekoliko inicijativa i rasprava, ali i temi s kojom se nijedna Vlada nije pozabavila.

– Ja sam impresioniran i pohvaljujem sve članove Plemenite općine, ali i sve one ljude ovdje u Turopolju koji nisu dopustili da tradicija ode u zaborav. Moramo se svi skupa potruditi kako bi turopoljska tradicija postala, ne samo dijelom nacionalnog ponosa, već prepoznatljiva na međunarodnoj razini – zaključio je Božinović,

Kušao je ministar i domaće specijalitete, turopoljske delicije, i to u društvu kolega s HDZ-ove liste, gradonačelnika Dražena Barišića i njegova zamjenika Krešimira Ačkara.

– Ovo je pravo mjesto s kojeg se može omirisati naše Turopolje i najljepša pozivnica svima da upravo s ovog, centralnog goričkog mjesta, krenu o obilazak svega onog što naš kraj nudi – rekao je gradonačelnik.

Cijelo društvo prošetalo je i gradskim središtem na kraju još jednog Božinovićeva posjeta našem gradu.