Prijava

Vaša prijava

Lekeniku derbi i tron, Mlaka potopila Dinamo Čiče

[]

U petak je odigrano deveto, pretposljednje kolo veteranske mini lige NS Velika Gorica. U derbiju prvenstva u Maloj Buni Lekenik je dobio Bunu 3-2 i praktički osvojio natjecanje. Za naslov konačnog pobjednika dečki iz Lekenika u posljednjem kolu moraju na svom stadionu pobijediti posljednjeplasirani Hruševec.
U Novom Čiću lokalni dinamovci su izgubili i od Mlake 0-2. Što se to dogodilo plavima? U prvom krugu natjecanja Dinamo je imao tri pobjede i remi te bio na vodećoj poziciji, a na klupi za pričuve bilo je jednom i 12 igrača. Kontra Mlake, nakon isključenja neukrotivog Stipetića, u igru je morao i voditelj Stjepan Grgar, a klupa za pričuve zjapila je prazna. Četiri poraza zaredom spustila su modre na konačno četvrto mjesto.

DINAMO – MLAKA 0-2
NOVO ČIČE Igralište Dinama Hidrel. Gledatelja 20. Sudac: Danijel Rožić (Buševec).
STRIJELCI: 0-1 Plečko (51), 0-2 Gelo (60).
DINAMO: Radović, Šantek, Župetić, Kučan, Jambrešić, Malbaša, Stipetić, Balenović, Stafa, Horvatić, Jorgić (Hrgović). Voditelj: Stjepan Grgar
MLAKA: Gusak, Klanac, Matešić, Perić, Bosanac, Kovač, Jurkić, Marčetić, Gelo, Dianić, Fišer (Bastalec, Čajić, Pejić, Crneković, Plečko). Voditelj: Marko Kovač
CRVENI KARTON: Mario Stipetić (11. minuta, s pravom zamjene).
IGRAČ UTAKMICE: Fišer

Za 0-1 u 51. minuti, nakon poduže kombinacije Mlake i gužve u srcu kaznenog prostora Dinama, loptu je dobio Ivan Plečko, koji je imao vremena pogledati i plasirati je u svoj desni kut. Utakmicu je definitivno odlučio Marko Gelo u 60. minuti. Lijepo je iz slobodnjaka sa 17 metara naciljao i pogodio suprotne rašlje.

Poredak nakon odigranih devet kola:
1. Lekenik (13 bodova), 2. Buna (12), 3. Mlaka (12) 4. Dinamo Čiče (10), 5. Hruševec (6).
Raspored posljednjeg kola:
Lekenik – Hruševec, Mlaka – Buna. Dinamo slobodan.