Prijava

Vaša prijava

Kak se spominamo v Turopolu: Snimaj se dok govoriš našim dijalektom

[]

Već osmu godinu zaredom u Velikoj Gorici se obilježavaju Dani europske baštine, velike i vrijedne međunarodne manifestacije, a svake godine tema je drukčija. Ove godine objavljen je poziv za slanjem videosnimaka na temu “Kak se spominamo v Turopolu”, a upućen je udrugama, umjetničkim organizacijama, ustanovama, samostalnim umjetnicima, učenicima i studentima, nastavnicima medijske i zavičajne kulture, građanima Velike Gorice i Turopolja, ljubiteljima tradicijske baštine…

Okvirna pravila su da snimka ne smije trajati duže od tri minute, da na njima moraju biti izvorni govornici turopoljskog dijalekta te da tekstovi prikazuju izvorne govornike koji opisuju svakodnevne životne situacije, recitiraju pjesme, zagonetke, molitve, recepte… Može se raditi i o razgovoru dvaju ili više izvornih govornika turopoljskog dijalekta, koji je 2017. godine postao zaštićeno kulturno dobro Hrvatske, a sve skupa može se snimati i mobitelom, bez visokih tehnoloških zahtjeva.

Uz video, treba ispuniti i Izjavu o suglasnosti za korištenje, pa sve do poslati na adresu natjecaj.kultura@gorica.hr. Najbolji će, kažu iz organizacije Dana europske baštine, dobiti i nagrade.