Prijava

Vaša prijava

Bizaran poraz Gorice: Jedan od dana kad ništa ne ide kako treba…

[]

Na prilično neobičan, gotovo bizaran način nogometaši Gorice izgubili su od Varaždina na domaćem terenu i time su dvije stvari postale sasvim izvjesne – Gorica ove sezone neće izboriti izlazak u Europu, a Varaždin neće ispasti iz lige. Sve drugo kao da je ostalo negdje u magli, jer prilično je teško objasniti kako je Gorica ovo izgubila, jednako kao što gosti vjerojatno ni jutro poslije sami sebi ne mogu objasniti kako su ovo dobili…

Nije bilo Kristijana Lovrića, zbog manjih zdravstvenih problema s klupe je startao i Cherif i Ndiaye, a u posljednji trenutak, nakon što je pokušao odraditi zagrijavanje, otpao je i Matthew Steenvoorden. Morao je trener Valdas Dambrauskas kombinirati, priliku su dobili Moro i Mudrinski, Hamad je zauzeo Lovrićevu poziciju… I dobro je to izgledalo, aktivna je bila Gorica u prvoj fazi utakmice, uzvraćao je i Varaždin, svatko je imao svoje prilike, pri čemu je Gorica u prvih 45 minuta ipak pokazala kudikamo više, imala i prečku Hrvoja Babeca, bolje prilike.

U nastavak je Varaždin krenuo nešto ambicioznije, ali i drugo je poluvrijeme dobrim dijelom prolazilo uz scene u kojima je Gorica napadala sa svih 11 igrača, držala Varaždin praktički u njihovih 30 metara, dojam je bio da gol visi u zraku. Međutim, gol se na kraju dogodio na drugoj strani, lopta je bizarnim raspletom situacije završila u goričkoj mreži…

Išlo je jedno nabacivanje s lijeve varaždinske strane, lopta je putem pogodila Joeya Suka u ruku, odbila se prema lijevoj strani šesnaesterca, gdje su u duelu bili Marijan Čabraja i veznjak Varaždina Ivan Posavec. U trenutku kad je lopta dolazila do njih, sudac Župan označio je prekid akcije, a već u sljedećoj sekundi lopta je pogodila Čabraju u ruku. Sudac je vratio akciju na trenutak kad je pogodila Suka, jer zato je i zaustavio akciju, već su se svi krenuli namještati za izvođenje slobodnog udarca, da bi se javila VAR soba.

Trajalo je to sve dugo i predugo, valjda deset minuta se Župan konzultirao s VAR-om, pa išao sam pogledati, gledao i razmišljao, a na kraju presudio – penal! Matija Dvorneković s klupe je dobio žuti karton, poludjeli su svi u domaćem taboru, pokušavali objasniti da je akcija prekinuta ranije, ali ništa se tu nije moglo promijeniti. Domagoj Drožđek je uzeo loptu i sigurno zabio za vodstvo Varaždina.

I nakon toga je Gorica mogla vratiti se u utakmicu, možda i okrenuti, ali nije ovo bila takva večer. Prvo je Nasiru Moro pogodio još jednu prečku, ponovno se Varaždin spašavao, a onda je jedanaesterac dosuđen i za Goricu. Pao je Cherif Ndiaye, no evo opet VAR-a… Opet gledanje, razmišljanje i promišljanje, pa na kraju odluka – nema penala! Takva je to bila večer, jedna od onih kad apsolutno ništa ne ide po planu.

I ostala je Gorica bez matematičke šanse za Europe, ostale su Gorici još dvije utakmice do kraja sezone, ostaje i nada da će sljedeće sezone od početka sve krenuti onako kako želimo, da će se ukazati nova šansa za europski iskorak. A ovaj petak navečer i teško objašnjiv poraz od Varaždina treba što prije zaboraviti.