Prijava

Vaša prijava

Evica Šajgo dobila nagradu za životno djelo iz područja tehničke kulture

[]

Na Svečanosti u konferencijskoj dvorani samoborskih srednjih škola dodijeljene su županijske nagrade tehničke kulture „Rudolf Perešin“ za 2019. godinu. Dodjeljuje se u dvije kategorije, i to kao nagrada za životno djelo i godišnja nagrada. Nagradu za životno djelo nakon 44 godine rada dobila je Evica Šajgo, učiteljica tehničke kulture iz Osnovne škole Eugena Kumičića u Velikoj Gorici. Najveće zadovoljstvo i ponos su joj fotografija i maketarstvo, ali i prenošenje znanja i vještina iz područja tehnike na svoje učenike.  – Ova nagrada mi dokazuje da je moj rad praćen i da postoji razlika između mene i učitelja koji odradi svoja dva sata, stavi knjigu pod ruku izađe iz škole van. Moj rad ne prestaje nakon školskog zvona. Na kraju karijere mi je to jedan dobar stimulans. – rekla je Šajgo nakon uručivanja nagrade.

Godišnja nagrada Rudolf Perešin otišla je u ruke još jedne učiteljice iz velikogoričke Osnovne škole Eugena Kumičića – Katarine Grgić Noršić. – Ova nagrada je nagrada za moj rad ali i obaveza da se i dalje trudim s djecom, iskušavam nove programe i pratim trendove. – istaknula je. Inače, Katarina je bivša učenica učiteljice Šajgo, i dan danas čuva rad sa njenih satova tehničke kulture. – To vam je stalak za olovke koji smo zajedno radili u 5. razredu osnovne škole. Nakon toliko godina i dan danas ima svoju funkciju u mojem domu. – prisjetila se Grgić Noršić.

Inače, nagrada tehničke kulture „Rudolf Perešin“ dodjeljuje se za iznimna postignuća ostvarena dragovoljnim ili profesionalnim stvaralačkim, pedagoškim, stručnim, znanstvenim, publicističkim, promidžbenim i organizacijskim sudjelovanjem i radom u tehničkoj kulturi te za prinos u postizanju ciljeva i razvitku vlastite djelatnosti i tehničke kulture.