Prijava

Vaša prijava

Osnovnim i srednjim školama Zagrebačke županije treba 162 pomoćnika u nastavi

[]

U sklopu projekta “Prsten potpore” objavljen je javni poziv za zapošljavanje 162 pomoćnika u nastavi i 1 stručnog komunikacijskog posrednika za rad sa 180 učenika s teškoćama u razvoju u osnovnim i srednjim školama Zagrebačke županije. Prijave se podnose školama, a otvorene su do 13. kolovoza.

Projektom je predviđen odabir, edukacija i zapošljavanje osoba na poslovima pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika u osnovnim i srednjim školama radi postizanja boljih obrazovnih postignuća, uspješnije socijalizacije i emocionalnog funkcioniranja učenika. Pomoćnici u nastavi zaposlit će se u 28 osnovnih i 8 srednjih škola kojima je osnivač Zagrebačka županija na nepuno radno vrijeme (minimalno 20, maksimalno 35 sati tjedno).

– Pozivamo sve zainteresirane kandidate koji zadovoljavaju uvjete, imaju afinitet prema djeci s teškoćama u razvoju, otvoreni su i odgovorni da se prijave na natječaje škola. Inače, projekt “Prsten potpore” provodi se šestu godinu za redom i omogućava učenicima s teškoćama u razvoju da uz potporu pomoćnika sudjeluju u svim odgojno-obrazovnim aktivnostima, kako u redovnoj nastavi tako i u izvanučioničkim aktivnostima te se razvijaju u skladu sa svojim mogućnostima – objasnili su iz Zagrebačke županije.

U prošloj školskoj godini u projekt je bilo uključeno 138 pomoćnika u nastavi za rad sa 156 učenika s teškoćama u razvoju u 36 osnovnih i srednjih škola kojima je osnivač Zagrebačka županija.