Prijava

Vaša prijava

Bez rezultatske važnosti, ali ipak važno: ‘Ovo su i pripreme za sljedeću sezonu…’

[]

Trideset i četiri kola su iza nogometaša Gorice, točno toliko trajala je nada da se u drugom pokušaju može doći do izlaska na europsku scenu, no poraz od Varaždina doveo je do stanja koje se više neće promijeniti. Gorica će, kako god završile posljednje dvije utakmice, nedjeljna protiv Lokomotive i ona u sljedećem kolu protiv Slaven Belupa, biti šesta momčad HT Prve lige. Baš kao i prošle sezone, jedno mjesto “ispod crte”.

– Da, istina je da ne možemo više ni gore ni dolje na tablici, ali daleko od toga da ova utakmica nije važna. Očekujem da će biti i važna i vrlo zanimljiva. Ovo je i dalje službena utakmica, nije prijateljska, važna je i kao dio temelja koje postavljamo uoči sljedeće sezone, ali i zato što možemo dati priliku nekim igračima koji dosad nisu dobili previše minuta na terenu – kazao je trener Valdas Dambrauskas uoči gostovanja u Kranjčevićevoj ulici.

Lokomotiva je, uz Dinamo, protivnik koji je u ove dvije prvoligaške sezone najmanje odgovarao Gorici. U dosadašnjih sedam međusobnih ogleda Lokomotiva je slavila triput, podjelom bodova završilo je također triput, a jedina pobjeda stigla je u posljednjem kolu prošle sezone (3-2), i to upravo u Kranjčevićevoj.

– Baš sam razgovarao s trenerom o tome, rekao sam mu da svi klubovi u HNL-u imaju protivnike koji im jednostavno ne leže, da je tako i nama s Lokomotivom, ali on se nije složio sa mnom pa moram smisliti nešto drugo, neki drugi razlog – našalio se Matija Dvorneković pa nastavio:

– Činjenica je da se u takvim situacijama, kad protiv nekoga imaš tako loš međusobni omjer, čak i podsvjesno uvuče neka nesigurnost, drukčije reagiraš u nekim situacijama. I zato bi bilo jako dobro da baš u nedjelju popravimo taj omjer.

Plan zvuči jako dobro, ali da će ga biti lako ostvariti – neće. Lokomotiva ove sezone uglavnom igra sjajno, a pogotovo se to odnosi na drugi dio sezone. Pauzu u prvenstvu “lokosi” su dočekali u sjajnoj seriji, a u sličnom ritmu nastavili su i nakon što je liga nastavljena. Uostalom, porazom Osijeka u Varaždinu društvo s Kajzerice dobilo je veliku priliku doći do toliko željenog drugog mjesta i kvalifikacija za Ligu prvaka.

– Nisam bio ovdje u prvom dijelu prvenstva i teško mi je o tome govoriti, ali otkad sam ovdje, Lokomotiva je možda i najbolja momčad lige. Divim se svemu što rade, iznimno poštujem njihova trenera i zaista mi se sviđa kako izgledaju. Imaju brzinu, snagu i tehniku, a najvažnije od svega je to što igraju kao momčad iako imaju iznimne pojedince. Ne ovise o jednom igraču, uvijek netko drugi može iskočiti – dijelio je komplimente protivniku trener Dambrauskas, pa zaključio:

– Unatoč svemu tome, vjerujem da možemo pronaći rješenje za njih. Uostalom, i u posljednjem našem sudaru (poraz 1-3, op. a.), mojoj trećoj utakmici na klupi Gorice, postavili smo se u formaciju kojom smo im smanjili prostor, vodili smo duboko u drugom poluvremenu, ali nismo imali mentalnu snagu dovršiti utakmicu. Vjerujem da i ovaj put možemo biti jako dobri.

Sastav koji će istrčati na Kranjčevićevu u nedjelju u 18.55 sati nikad dosad nije zaigrao zajedno, priliku će dobiti dvojica, trojica, možda i četvorica mlađih igrača, budući da zbog kartona nema Cherifa i Kalika, da su ozlijeđeni i načeti još neki igrači… Međutim, plan je jasan. Predstaviti se u što boljem izdanju, iskoristiti ovu utakmicu za pripremu za sljedeću sezonu, koja starta već 15. kolovoza, ali i vidjeti koliko mogu igrači koji su dosad najčešće bili u drugom planu.

I sve to protiv jako, jako dobre Lokomotive. Dobro kaže Valdas, bit će zanimljivo.