Prijava

Vaša prijava

Ljeti se u Vukovini peče kukuruz i krumpir, a možete i pogledati film pod zvijezdama ili predstavu

[]

Unatoč pandemiji koronavirusa koja je odgodila brojna događanja, ljeta će u Vukovini ipak biti. I to 1. kolovoza od 18 sati. Četvrtu godinu zaredom, naime, Vukovina u srcu organizira svoju ljetnu manifestaciju “Čujem, vidim i mirišem ljeto”, a uz obavezno pečenje pečenika i “krampera na plovu” (krumpir pečen na peći na drva) ove će godine organizirati i radionicu prirodnog graditeljstva našega kraja te izložbu maketa i skulptura kipara Mladena Mikulina.

– Sastavljat ćemo kućice koje će izgledati kao tradicionalna turopoljska kuća, a kasnije će služiti kao kućice za ptice i razmjestit ćemo ih po parkovima u Vukovini – objasnila je Sandra Maršić iz udruge Vukovina u srcu i dodala kako će se na manifestaciji sudjelovati i konjički klub pa će se tu moći isprobati i jahanje konja.

Osim toga, u dvorištu kurije Alapić naći će se i gastro ponuda pod nazivom “Fest fino i domaće”, a u suradnji s POUVG-om pripremili su i kino na otvorenom na kojem će prikazati film Uzbuna na Zelenom Vrhu i predstavu Ivana Ožegovića “10 pjesama koje su označile kraj mog ljubavnog života”.