Prijava

Vaša prijava

Pri kraju su radovi na uređenju ispraćajne građevine u Dubrancu

[]

Kroz mjesec dana Župa Gospe Snježne dobit će dugoočekivanu ispraćajnu građevinu. Radovi na izgradnji mrtvačnice u Dubrancu već su pri kraju, a projekt uključuje i uređenje okoliša, izgradnju staza prema groblju, ispraćajnog trga i raspela. Vrijednost svih radova je 3.5 milijuna kuna, a u njima sudjeluje i Grad Zagreb, budući da ovo groblje pokriva i dio okolnih mjesta koja pripradaju Zagrebu. Upravo se zbog sporazuma sa Zagrebom toliko i čekalo na ispraćajnu građevinu u Dubrancu, pa je Grad Gorica već bio spreman u projekt krenuti sam. No, ipak su uspjeli zajednički realizirati ovaj projekt.

– Do sada su sprovodi vršeni u crkvi što nije u redu, a ni higijenski. Mrtvačnica će zadovoljiti potrebe ovoga groblja. Godišnje ovdje bude oko 50 sprovoda – župnik Josip Jerković.

Dubranec – Izgradnja oproštajne građevine. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

Na oko 230 četvornih metara zatvorenog prostora, tu će biti uređena hladna komora, prostorije za pripremu pokojnika, dvorana za ispraćaj i popratne prostorije.

– To je projekt koji je od općeg interesa u ovom kontaktnom dijelu između Velike Gorice i Zagreba. Konačno smo i ovdje uspjeli napraviti ispraćajnu građevinu i sad je ostala još samo Šiljakovina koju planiramo za koji mjesec. Nakon ovoga, čeka nas uređenje crkve, staza i rasvjete na groblju i ograde – kazao je gradonačelnik Dražen Barišić prilikom posjeta gradilištu u Dubrancu.

Galerija fotografija