Prijava

Vaša prijava

FOTO Vukovina u srcu: Svi odu zadovoljni i vraćaju nam se iz godine u godinu

[]

Pečenje kukuruza uz vatru asociralo ih je na ljetne večeri. Uz takva druženja proveli su djetinjstvo i nisu željeli da se to zaboravi. Djeci su htjeli pokazati kako su se družili i kako je lijepo večeri provesti uz pečenike. Organizirali su zato prvu manifestaciju “Čujem, vidim i mirišem ljeto”, a u samo četiri godine postala je to zabavna i kulturna manifestacija koja u dvorištu kurije Alapić okupi oko 300 ljudi. Udruga Vukovina u srcu ponovno je uspjela privući velik broj posjetitelja, a kako i ne bi kad su za sve generacije pripremili nešto zabavno. Najmlađi su mogli slikati, izrađivati drvene makete tradicionalnih turopoljskih kućica koje će služiti kao kućice za ptice, a Vukovina u srcu postavit će ih u parkove u svom naselju. Mnogi su jedva dočekali i pogledati film pod zvijezdama, a za nešto starije tu je bila i zabavna kazališna predstava Ivana Ožegovića “10 pjesama koje su označile kraj mog ljubavnog života”. Svi su mogli pogledati i izložbu maketa Stjepana Mihanovića i izložbu skulptura – stani postav kipara Mladena Mikulina.

– Daleko je to od naših očekivanja. Stvarno se pročulo i imamo gostiju sa svih stana. Drago nam je, ali je to i velika obaveza kako bi ispunili sva očekivanja, a ove godine i ta epidemiološka. Mislim da odu svi zadovoljni i da nam se vraćaju iz godine u godinu očekujući nešto staro, ali i nešto novo – kazala je Sandra Maršić, predsjednica udruge Vukovina u srcu.

Bilo je u Vukovini sinoć i puno ukusne, domaće hrane. Mještani su rado, kako bi pomogli ovoj ljetnoj manifestaciji, donirali slatke i slane kolače, a bilo je tu i ploški krumpira pečenih na peći na drva, kotlovine te neizostavnih pečenika.

Galerija fotografija