Prijava

Vaša prijava

Sve bolji uvjeti za njuškice u skloništu

[]

Početkom godine poznata gorička humanitarka Dalija Zubek pokrenula je akciju kako bi Sklonište za životinje Velika Gorica dobilo nove podove. Podršku je odmah dao Grad koji je preuzeo financiranje kompletne karantene i stacionara, dok je poziv za pomoć upućen za preostalih 17 boxeva.

– Nakon što smo obnovili sve rešetke od boxeva, odlučili smo srediti pod. Jedino dobro rješenje je industrijski pod koji je skuplji, ali zbog zaraza, jednostavnijeg čišćenja, pod je to dakle u koji bi se uložilo, ali bi se povratno vratilo na manjem liječenju pasa, novac koji će se svakako višestruko vratiti – rekla je Zubek.

Foto: Sklonište za životinje Velika Gorica

Za izradu poda sredstva su donirali Dalijini klijenti, tvrtke, a onda su se javili Ivan Lasić i Nikola Papić koji su ponudili da će sav posao napraviti oni, potpuno besplatno, trebalo je samo financirati materijal. Rečeno učinjeno! U svega nekoliko dana, ispražnjena je karantena, prionulo se poslu i novi industrijski pod je u predvorju, hodniku i osam boxeva.

– Karantena je mjesto gdje pri ulasku u sklonište dolaze svi napušteni psi, samim time je najosjetljiviji dio skloništa, najpodložniji zarazama i širenju istih. Iz tog razloga smo odlučili industrijski pod staviti prvo u karantenu, a zatim, ovisno o sakupljenim donacijama i u ostatak skloništa – objasnila je Dalija Zubek.

Foto: Sklonište za životinje Velika Gorica

Ovoj predivnoj priči tu nije kraj, uredit će još 17 boxeva. Grad Velika Gorica će opremiti njih osam, a za ostale se još prikupljaju sredstva.

– Posebno se zahvaljujem gradonačelniku Draženu Barišiću, pročelniku Marku Kosu i koncesionaru Marku Moriću da otvaranje i održavanje skloništa nikada nisu gledali samo kao trošak i ispunjavanje obaveze ili stvaranje prihoda, nego su se udružili s volonterima i građanima Velike Gorice u nastojanju da napuštene životinje napokon imaju adekvatan prostor i adekvatnu veterinarsku skrb – zahvalila je na kraju Zubek.

Donacije možete uplatiti na poseban, humanitarni žiro račun Knjigovodstva Legalis
HR0323600001501571471 s obaveznim opisom plaćanja „Za sklonište“.

Foto: Sklonište za životinje Velika Gorica