Prijava

Vaša prijava

Usred pandemije pokrenuli Čiče Run&Bike i – uspjeli!

[]

U godini kad su mnoga sportska događanja odgođena, pa čak i otkazana, u Velikoj Gorici pojavila se skupina entuzijasta koji su odlučili pokrenuti jednu rekreativnu priču, i nakon četiri tjedna mogu reći da su uspjeli.

Sportsko-rekreativno društvo S34 iz Velike Gorice, osnovano također ove godine, organiziralo je u Čiču ligu za trkače i bicikliste Čiče Run&Bike.

– Tamo sam biciklirala i trčala, i palo mi je na pamet kako bi bilo super napraviti utrku. A kako se radi o ruti od svega pet kilometara, nije mi se radio samo jedan događaj, pa sam odlučila raditi ligu. Uz to, palo mi je na pamet da uključimo i bicikliste – kaže organizatorica Sara Posedel Laić.

Kako ističe, iznenadila ju je privrženost natjecatelja, jako se vesele, vole dolaziti, a nakon četvrtog kola već se stvorilo društvo s lige, i to je baš divan osjećaj.

Prvo kolo održano je 10. srpnja, u ljetnom dijelu bila su četiri kola i unatoč tome što je malo toplije, sjajna je to ljetna priča jer se ljudi osvježe u plićaku, popiju piće (od prvog kola sponzor je jedna pivovara), dočekaju zajedno zalazak sunca, i druže se.

Četiri, tri, dva, jedan, AJMO!

🚀
Ovim startom prvog kola u BIKE + RUN kategoriji vas pozivamo da se prijavite i za drugo kolo.Link za prijave je ovdje: https://bit.ly/3gTDJ2T, a prijaviti se možete i na samoj startnoj liniji u petak
😉

Gepostet von Čiče Run & Bike am Sonntag, 12. Juli 2020

Boduje se svaki dolazak, što ne znači da će netko tko je brži, a bio je tri puta biti bolji, netko može biti sporiji, ali kontinuirano dolaziti i biti bolje plasiran.

Na zadnjem kolu ovog petka odlučili su i nagraditi natjecatelje, pa su organizirali tombolu.

– Zamolila sam prijatelje iz drugih klubova i organizatore utrka da nas podrže u prvoj godini i poklone poneku startninu, članarinu u klubu…Nagradu je dao i jedan gorički frizerski salon, pizzeria, dva fitness centra, bilo je i vitamina i suplemenata, kao i bon ustanove za zdravstvenu njegu u kući i rehabilitaciju koja je od samog početka s nama – kaže Sara.

Četiri kola su završila, sad kreće ljetna stanka, a optimizma za dalje ne nedostaje. Kako kaže Sara na jesen se očekuje i više ljudi, ali i jedno kolo u kojem će skupljati sredstva za Sigurnu kućicu. Tu priču odradit će s Canicross Croatia, klubom za trčanje i planinarenje s psima. Bit će dakle tada i puno pasa, pa ako imate ljubimca eto prilike da i on trči s vama, iako je trčanje s psima na ligi uvijek dozvoljeno.

Foto: Čiče Run&Bike

Osim toga Sportsko-rekreativno društvo S34 u planu još ima kros duatlon utrku na Čiču ove jeseni, trail utrku u okolici Velike Gorice (2021.) i trail utrku u Istri (2021.) otkud je Sara rodom, također namjera je i osnovati rekreativnu trkačku grupu u Gorici.

Planira se već i završna fešta koju će raditi u Etno selu Novo Čiče.

– Nećemo taj dan održavati kolo, nego ćemo se svi podružiti, natjecatelji i sponzori, te ćemo dodijeliti nagrade najboljima, a bit će tu i još jedan krug tombole –

Nažalost, na ligu dolazi više natjecatelja iz Zagreba nego iz Velike Gorice, ali i to bi se od jeseni moglo promijeniti. Podjednako su se pridružili i muškarci i žene, a najmlađa sudionica ima 12, dok je najstarijem sudioniku 63 godine.

Foto: Čiče Run&Bike