Prijava

Vaša prijava

Nove prostorije za DVD, ali i društveni život u Markuševcu

[]

Dogradnja Društvenog i vatrogasnog doma u Markuševcu je pri kraju. Projekt je to kojim će DVD dobiti garažu i spremište, a u nekoliko prostorija iznad njih Mjesni odbor će moći urediti svoj društveni život.

– U ovom kraju nemamo, osim ovog vatrogasnog društva, aktivnijih društava i vrlo nam je bitno da oni imaju kvalitetne prostore i kapacitete kako bi mogli djelovati. I ne samo zbog operativnog dijela, nego i zbog druženja najaktivnije udruge u ovom naselju – kazao je gradonačelnik Dražen Barišić i dodao kako ovime neće stati ulaganja u Društveni dom.

Markuševec Turopoljski – nadogradnja Društvenog doma. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

 

– Slijedi energetska obnova. Trebat će urediti prostor iznutra i izvana kako bi on bio u duhu vremena u kojem živimo. Trebat će zamijeniti fasadu i stolariju, a treba vidjeti trebali li obnovu i krov. Oko ovog prostora je jedan prekrasan ambijent koji treba još do kraja urediti, a kojem gravitira velik dio naselja, ali i ljudi koji se tu doseljavaju. Najbitnije za ovo naselje je da riješimo prometnice. Ova glavna prometnica mora imati standard kakav je u gradu Zagrebu – dodao je Barišić.

Plan je napraviti pješačke i biciklističke staze kako bi se mještani mogli sigurno kretati kroz Markuševec.

Markuševec Turopoljski – nadogradnja Društvenog doma. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr