Prijava

Vaša prijava

VIDEO Evo kako će izgledati Trg Grada Vukovara u Velikoj Gorici

[]

Na današnji Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja gradonačelnik Dražen Barišić objavio je na svom Facebook profilu detalje plana uređenja Trga Grada Vukovara u Velikoj Gorici.

– Na današnji dan prije 25 godina zavijorio se hrvatski barjak na kninskoj tvrđavi što je označilo našu konačnu pobjedu u Domovinskom ratu. Te pobjede ne bi bilo bez herojske obrane grada Vukovara i žrtve vukovarskih branitelja i civila, četiri godine ranije. Među vukovarskim braniteljima bili su i naši sugrađani Velikogoričani. U Gradu Velikoj Gorici odlučili smo u središtu našeg grada odati počast vukovarskim braniteljima, imenovanjem i uređenjem Trga Grada Vukovara – kazao je gradonačelnik Barišić te objavio fotografije i video plana uređenja trga.

 

Uz zgradu velikogoričkog vodotornja plan je postaviti spomenik u obliku vukovarskog vodotornja, spomen ploču s imenima Velikogoričana poginulih u obrani Vukovara, te okolni prostor hortikulturno urediti. Autor spomenika vukovarskog vodotornja je gorički akademski kipar Vid Vučak.

– Vukovarski i velikogorički vodotoranj, zajedno jedan uz drugoga, simbolizirat će zajedništvo hrvatskog naroda u obrani Domovine. Na današnji Dan pobjede i domovinske zahvalnosti predstavljamo idejni projekt uređenja Trga Grada Vukovara u Velikoj Gorici – dodao je gradonačelnik.