Prijava

Vaša prijava

Novo veliko pojačanje za košarkaše Gorice: Krešo Ljubičić stigao iz Cibone!

[]

Nakon Mate Kalajžića, Marka Bakovića i Maja Kovačevića, košarkaši Gorice dobili su još jedno veliko pojačanje. Veliko u smislu igračkih kvaliteta, ali i fizičkih gabarita, jer Krešimir Ljubičić (22) protegnuo se do 211 centimetara i s Bakovićem će činiti centarski par u sljedećoj sezoni, prepunoj izazova. Došao je iz Cibone, u kojoj je proveo posljednje četiri sezone.

– Trener Sesar izrazio je veliku želju da dođem, a meni se odmah svidio projekt koji se gradi u Gorici i želio sam biti dio svega toga. Poznajem i sportskog direktora Ljubu Prgometa, čak sam i igrao s njim, a poznajem i praktički sve igrače, tako da vjerujem kako ću se brzo i lako uklopiti. Čekaju nas veliki izazovi, kako u domaćem prvenstvu, tako i u regionalnoj ligi, a ja jedva čekam da krenemo u sve to zajedno – rekao je Ljubičić nakon što je potpisao ugovor s Goricom.

Dogodilo se to na dan kad Goričani počinju s pripremama za novu sezonu, a u košarkaškim krugovima prilično je glasno odjeknulo. Riječ je, naime, o reprezentativcu u mlađim kategorijama, igraču s ogromnim potencijalom, a “boom” koji je stigao njegovim potpisom nije umanjila ni činjenica da se već nekoliko tjedana potiho spominjala ova opcija. Čim je postalo jasno kako Krešo neće više biti član Cibone, Gorica je ušla u utrku i u njoj na kraju, evo, odnijela pobjedu.

– Koliko sam dosad pratio Goricu? Ha, morao sam je pratiti, budući da su nas pobijedili gotovo svaki put kad bismo igrali protiv njih, ha, ha. Ma nema su tu puno za pričati, klub je možda manji, ali posljednjih godina je odmah iza Cibone i Zadra, a jasnim ambicijama da dođe na njihovu razinu. Kažem opet, veselim se novoj velikoj prilici – kazao je Krešo.

Ljubičić je dijete KK Rudeša, u kojem je prošao cijelu omladinsku školu, da bi u ljeto 2016. godine, u statusu juniorskog reprezentativca, prešao u Cibonu. Bio je dio momčadi koja je prošle sezone osvojila naslov prvaka države, no u posljednje četiri godine nije dobio dovoljno minuta i prilika da bi se suradnja s “vukovima” nastavila. Prošle sezone u ABA ligi igrao je deset minuta u prosjeku, što je koristio za tri koša i dva skoka po utakmici… Gorica će biti nova prilika, u novim okolnostima i uvjetima, u klubu koji ga je baš želio, s trenerom koji vjeruje u njega.

Na početku priprema tako Gorica ima najvećim dijelom zaokruženu momčad – Kapusta, Kalajžić, Majcunić i Kovačević su u vanjskoj liniji, Mašić, Mazalin, Baković i Ljubičić pod koševima, a čekaju se još dva igrača na poziciji “trojke”. Vremena je dovoljno, čekat će trener Josip Sesar pravi trenutak i prave igrače za definitivnu popunu rostera, ali već sad je jasno kako velikogorički klub gradi vrlo, vrlo zanimljivu momčad. Koja će, prema svemu sudeći, imati što za reći i u domaćem prvenstvu i u ABA ligi 2.