Prijava

Vaša prijava

Osnovnoškolcima besplatni udžbenici, a srednjoškolcima tisuću kuna za nabavu knjiga

[]

Mjesec dana dijeli nas od početka nove školske godine, i dok svi čekamo konačnu informaciju o povratku učenika u školske klupe, vrijeme je da se počne razmišljati i o nabavi udžbenika i drugih obrazovnih materijala, kao i svega onoga što je jednom školarcu potrebno.

Roditelji goričkih srednjoškolaca sigurno će s veseljem primiti informaciju da će Grad financirati svakog učenika koji ima prebivalište na ovom području.

– U svojem proračunu za ovu godinu odlučili smo isplatiti svakom redovnom učeniku srednje škole s prebivalištem na našem području naknadu od tisuću kuna, i to prije svega za nabavku udžbenika i drugih školskih potrepština. Naknada je u novcu, mi ćemo donošenjem odluke isplatiti novac, a oni će sami izvršiti nabavu udžbenika početkom školske godine – istaknuo je gradonačelnik Dražen Barišić.

Tijekom ovog mjeseca iz Grada će dati detaljne informacije kako će se to dokumentirati i izvršiti uplata.

Što se tiče osnovnoškolaca s prebivalištem na goričkom području, oni će dobiti samo udžbenike koje osigurava Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a radne bilježnice roditelji će trebati kupiti sami, obzirom da ih ove godine Zagrebačka županija ne sufinancira.