Prijava

Vaša prijava

FOTO Sklonište za životinje Velika Gorica proslavilo treći rođendan

[]

Veselo je danas bilo u Skloništu za životinje Velika Gorica, baš kako i treba biti kad je rođendan u pitanju. Ekipa iz Skloništa pripremila je cjelodnevni program, pa su tako posjetitelji sa svojim njuškicama sudjelovali u natjecanju iz poslušnosti, a nitko kući nije otišao praznih ruku jer su svi koji su danas došli dobili popust na prvi ciklus socijalizacije pasa, a bila je organizirana i tombola.

Inače, Sklonište u Jagodnom prostire se na površini od 5000m2. Opremljeno je  sa 17 boksova za skupno držanje pasa koji uz unutarnji prostor imaju i 17 pripadajućih vanjskih smještajnih jedinica. Unutar skloništa je primjereni prostor za slobodno kretanje pasa, a uz veterinarsku službu, o životinjama u suradnji s Gradom brine i Udruga Sigurna kućica.

Sklonište se svake godine nadograđuje te je tako ove godine kao rođendanski poklon uređena karantena na način da su obnovljeni podovi industrijskim premazom kako bi bili lakši za održavanje u interesu smanjenja prijenosa bolesti, a ujedno će se i smrtnost koja je u ovom skloništu i inače niska (0,5%) sigurno dovesti na nulu, a o čemu smo pisali OVDJE .

Unatrag tri godine od otvorenja vrata skloništa primljeno je preko 1000 pasa, koji su zakonski zbrinuti i velika većina udomljena.

Svaki pas koji uđe u sklonište pregledan je od strane veterinara te se čipira, cijepi protiv zaraznih bolesti, očisti od vanjskih i unutarnjih nametnika.

Psima karantena traje po procjeni veterinara, a za to vrijeme (i kasnije) su pod stalnom skrbi djelatnika skloništa, sve do udomljenja. Psi se obavezno kastriraju i steriliziraju kako bi što sretniji i bezbrižniji otišli u svoj stalni dom, a na taj način olakšava se i budućim vlasnicima.

Dodajmo ovome da uz rad skloništa Grad radi i na besplatnom mikročipiranju pasa na području Grada, te se će uskoro krenuti sa subvencijom kastracije kuja na području Grada Velike Gorice.

Skloništu za životinje želimo sretan treći rođendan, a njuškicama koje se tamo nalaze da što prije pronađu svojeg vlasnika koji će ih udomiti, a to je ujedno poziv i svima vama koji razmišljate o kućnom ljubimcu da ga prvo potražite upravo u Jagodnom!

Galerija fotografija: