Prijava

Vaša prijava

Gorica u Koprivnici: ‘Uh, kako bi bilo lijepo krenuti s dvije pobjede…’

[]

Ako uzmemo da su prve dvije prvoligaške sezone Gorice – tako barem kažu želje, snovi i ambicije – samo najava za sve ono što slijedi u trećoj, možemo bez problema reći kako je sa Slaven Belupom puno toga i počelo i završilo. U sudaru s momčadi iz Koprivnice osvojila je Gorica svoj prvi prvoligaški bod, u drugom kolu prve sezone bilo je 3-3, a upravo sudarom sa Slaven Belupom završila je i prošla sezona. Onim “potopom biblijskih razmjera”, s onih 0-0 koji su označili da je druga sezona u prvoj ligi završila. I da treća može početi…

A u tu treću, prvu u koju je trener Valdas Dambrauskas krenuo od prve sekunde, Goričani su ušli visokom pobjedom na sjeveru, s visokih i uvjerljivh 5-1 kod Varaždina, da bi već u drugom kolu opet došao na red Slaven Belupo. I opet bi ta utakmica mogla označiti jedan novi početak.

– Vjerujemo u sebe, vjerujemo da napredujemo iz utakmice u utakmicu, a s tim progresom ne namjeravamo stati. Vrijeme je da dokažemo da možemo pobjeđivati u nizu i u gostima, da imamo tu snagu. Potencijal za to svakako imamo – uvjeren je trener Valdas uoči novoga gostovanja.

 

Slaven Belupo doveo je sedmoricu igrača u ovoj kratkoj pauzi, pojačao ih je i dojučerašnji golman Gorice Ivan Čović, obranu će im pokušati učvrstiti Frane Maglica, Franjo Prce i Damian van Bruggen, koji je stigao iz zaprešićkog Intera, jednako kao i veznjak Frano Mlinar. U napadu su nova imena dva stranca, talijanski Ganac Martin Boakye i Nijemac Törles Knöll, a sve su to igrači koji bi trebali donijeti novu snagu ionako dobro posloženim “farmaceutima”.

– Uvijek je teško igrati protiv njih, riječ je o izvrsno organiziranoj i fizički iznimno moćnoj momčadi. Otkad sam došao u Goricu, dvaput smo igrali protiv njih, oba puta završilo je 0-0, pri čemu baš ne mogu reći da smo stvarali previše šansi u tim susretima. Sve to govori koliko je to dobro organizirana i posložena momčad, koliko ih je teško probiti, a ništa lakši posao ne očekujemo ni ovoga puta – kaže trener Dambrauskas.

U Koprivnici ponovno Gorica neće biti u punom sastavu, morat će Valdas kombinirati, no pokazala je i utakmica u Varaždinu da ima vrlo pristojnu širinu u momčadi, da se čak i u ovim uvjetima jako teško izboriti za minute na terenu.

– Da, i to je dobro, jer konkurencija unutar momčadi svakoga od nas čini boljim igračem. Svi mi koji smo imali problema s ozljedama svjesni smo da su dečki bez nas odradili jako dobar posao i da moramo koristiti svaku priliku koju dobijemo ako se želimo izboriti za svoje mjesto. U svemu tome jedan drugome smo podrška, a to je jedini način da kao momčad budemo još bolji – kaže Dario Čanađija, jedan od strijelaca u varaždinskoj “petardi”.

– Nećemo živjeti na staroj slavi, treba tu pobjedu iz Varaždina potvrditi i ovoga puta, iako smo svjesni da nas čeka jako težak posao. Nikad nije lako igrati u Koprivnici, čeka nas protivnik koji je defenzivno jako dobar, a napadački uvijek neugodan kroz brze izlaske, ali trener nas je na analizi upozorio na njihove mane i naše snage. Budemo li se držali dogovora, vjerujem da naše šanse rapidno rastu – kazao je Čanađija.