Prijava

Vaša prijava

Došao je i taj dan… Niželigaška prvenstva kreću s dva lokalna derbija!

[]

Prvoligaški nogomet vratio se nakon onog “prvog vala” korone, sezona je u međuvremenu okončana, već je počela i nova, a sad je red i na niželigaše. Ni drugoligaši, ni trećeligaši, ali ni bilo tko sve do posljednjeg, sedmog ranga, nije odigrao prvenstvenu utakmicu još od početka ožujka. I upravo zato je ovaj dan, ovaj subota, toliko velika i važna za sve lokalne kibice, za sve one koji su morali smišljati kako upotpunjavati vikende bez onog iskonskog što nogomet nudi, bez “selskih” utakmica…

Ove subote počinju i treća, i četvrta, i peta, i šesta liga, odmah prvoga dana imat će se što za vidjeti, a program se nastavlja u nedjelju. Što se turopoljskih klubova tiče, imamo jednog trećeligaša, dva kluba u četvrtom rangu, promocijom Jelačića i Mraclina njih čak šest u petoj ligi (JŽNL), a najviše ih je i dalje u 1. ŽNL, čak sedam.

U subotu kreće Kurilovec, koji u prvom kolu trećeligaške sezone dočekuje Trešnjevku, kao i ambiciozni četvrtoligaš Lukavec, koji prvenstvo otvara domaćim ogledom s Rugvicom Savom, dok Gradići gostuju kod Banovca.

Što se Jedinstvene županijske lige tiče, u subotu Ban Jelačić u Vukovini dočekuje Dinamo iz Jakovlja, a Klas u svome Mičevcu ugošćuje Stupnik. Šesti rang kompletno kreće u nedjelju, a u prvom kolu donosi nam dva turopoljska derbija – Meštrica doma igra s Posavcem iz Leknena, a u Velikoj Buni sudarit će se Buna i Kupa.

Neka igre počnu…

3. HNL
Subota, 17.30 sati
Kurilovec – Trešnjevka

4. HNL
Subota, 17.30 sati
Lukavec – Rugvica Sava
Banovac – Gradići

JŽNL
Subota, 17.30 sati
Ban Jelačić – Dinamo (J)
Klas – Stupnik
Nedjelja, 17.30 sati
Vatrogasac (Z) – Mraclin
Turopoljac – Sveta Nedelja
Lomnica – Samobor
Srijeda, 2. rujna
Polet – Naftaš Ivanić

1. ŽNL
Nedjelja, 17.30 sati
Meštrica – Posavec
Dinamo Hidrel – Gaj
Lonja – Vatrogasac (K)
Mladost Obrezina – Ostrna
Buna – Kupa