Prijava

Vaša prijava

Loša srijeda za turopoljski nogomet: Izgubili svi osim Poleta!

[]

Prvenstvo u Jedinstvenoj županijskoj ligi, petom rangu natjecanja, nije počelo baš najbolje za turopoljske klubove. Šest ih je među petoligašima, a u prvom kolu, za vikend, jedini je pobjedu proslavio Turopoljac, dok je Polet svoju utakmicu protiv Naftaš Ivanića odgodio zbog koronavirusa u redovima protivnika.

Koji dan poslije, u drugome kolu, usred tjedna, upravo je Polet obranio čast turopoljskog nogometa. U srijedu su, naime, jedino Buševčani slavili, i to kao gosti, kod Sloge u Križu. Završilo je 3-0, a time je završilo i nabrajanje turopoljskih uspjeha u ovom kolu.

Turopoljac je nakon uvodne pobjede morao u goste Vinogradaru, koji je nakon smrti gazde Ivana Rubinića iz treće preselio u petu ligu, a završilo je čak 6-1 za domaćina. Što i nije toliko loše, jer time završava i nabrajanje golova koje su turopoljski nogometaši postigli ove srijede.

Mraclin je na svom travnjaku izgubio 2-0 od Samobora, dokazavši još jednom da ih čeka teška sezona, u koju se ušlo velikom i važnom pobjedom u kvalifikacijama za promociju u viši rang. U njemu su novaci i nogometaši Bana Jelačića, koji je gostovao kod ozdravljenog (?!) Naftaš Ivanića i izgubio 3-0, a istim rezultatom pala je i Lomnica u domaćem ogledu sa Stupnikom. Najlošije je prošao Klas iz Mičevca, koji je i ovoga puta doživio debakl, budući da je Rakov Potok pobijedio 6-0! Istim rezultatom Klas je nastradao i u prvom kolu, na domaćem terenu protiv Stupnika, pa se alarmi u Mičevcu mogu već početi paliti. Ne bude li pojačanja i više ozbiljnosti, teško će Klas preživjeti u ovom rangu…

Sljedeća prvenstvena runda u JŽNL-u donosi nove izazove i nove prilike, pri čemu očito nikome neće biti lako. U subotu će u Rakitju igrati Sveta Nedelja i Klas, a u nedjelju će Mraclin u Kerestinec, na noge TOP-u, Ban Jelačić dočekat će Slogu, a Polet u svom Buševcu Vatrogasac iz Zdenaca Brdovečkih. Turopoljac doma igra s Dinamom iz Jakovlja, također u nedjelju od 17.30 sati, dok će Lomnica biti domaćin Rakovu Potoku.

JŽNL, 2. kolo:
Sloga Križ – Polet 0-3
Vinogradar – Turopoljac 6-1
Mraclin – Samobor 0-2
Lomnica – Stupnik 0-3
Rakov Potok – Klas 6-0
Naftaš Ivanić – Ban Jelačić 3-0