Prijava

Vaša prijava

Jelačiću prva pobjeda u novom petom rangu

[]

U trećem kolu nove sezone Jedinstvene županijske lige (peti rang), Jelačić iz Vukovine je više no zasluženo uknjižio prva tri boda. Pala je korektna momčad Sloge iz Križa 4:0. Momčad trenera Stivena Žitnika igra non-stop srijeda pa subota ili nedjelja jer paralelno uz prvenstvo gura se i u kup natjecanju NS Zagrebačke županije te NS Velika Gorica. Takav ritam teško mogu izdržati i profi momčadi iz Engleske pa se umor morao osjetiti i kod amatera Jelačića. U takvoj situaciju Žitnik je morao i kemijati oko sastava na nekim utakmicama i sve eventualne kritike na račun struke i igrača za dva prvenstvena poraza, ne piju vodu. Dečki zaslužuju malo dugoročniji kredit bez kamata jer nedavna slavlja nakon pobjeda ne bi se smjeli tako brzo zaboraviti. Pobjeda kontra Sloge nije dolazila u pitanje. Momčad iz Križa stigla je s trinaest igrača a trener Ivica Vuković požalio se na ozljede, godišnji odmor i druge uobičajene probleme čistih amatera. Sloga u polju i nije izgledala tako loša. Lopta je fino tekla kombinatorikom ali za završnicu nije bilo mogućnosti.

Sloga Križ u Vukovini, Foto: Mato Paviša

Na otvaranju utakmice Nikić nije iskoristio zicer a Rus je iz slobodnjaka gađao desne rašlje a vratar Dario Tičak je paradom izbacio loptu ispod grede u korner. Za 1:0 u 22. minuti super iskusni stoper Saša Sabljak nakon kornera s desna pospremio je loptu u mrežu u stilu rasnog strijelca. Bravo majstore! Ne želimo spominjati godine Sabljaka ali činjenica da je kroz bogatu karijeru igrao u svim ligama od 1. HNL do 1. županijske (šesti rang) a bio je i internacionalac. Danas je još i pomoćni trener u našoj Turopoljskoj perjanici Gorici koja s Dinamom kolo vodi u našem nogometu!! O Saši Sabljaku bi knjigu trebalo napisati!

Maestro Saša Sabljak zabio je prvi pogodak, foto: Mato Paviša

Za 2:0 glavom je efektno zabio Krešimir Pajdić na odličan ubačaj Jurice Čumpek. Bilo je to u 29. minuti. U drugom poluvremenu čekalo se samo kad će Jelačić definitivno osigurati pobjedu. Dogodilo se to u 79. minuti nakon školski munjevito izvedena kontre Jelačića po desnoj strani. Mladi Marko Rovišan pobjegao je pratnji kao brzi vlak i onda servirao imenjaku Rusu za 3:0. U 83. minuti možda i najljepša akcija vukova iz Vukovine, opet po desnom boku. Ovaj put je Rovišan prekrasno u vatru gurnuo također omalenog brzanca Tonija Prizmića koji je nakon sprinta od prve oštro nisko ubacio pred vrata Sloge a Ivan Smok priliku realizirao za konačnih 4:0. Bravo Jelačić!! Na klupi Jelačić bili su i Ivan Marković te Petar Krasnić ali nisu mogli u igru jer je već ušla dozvoljena petorka. Mato Paviša

Jelačić je imao punu klupu za pričuve, foto: Mato Paviša

JELAČIĆ 4

SLOGA (K) 0

VUKOVINA Igralište Jelačića. Gledatelja 80. Sudac: Marko Matijašec (Zaprešić) 7. Pomoćnici: Albert Trstenjak i Ivan Rešetar (oba iz Samobora). Delegat: Dario Petrac (Zagreb).

STRIJELCI: 1:0-Sabljak (22), 2:0-Pajdić (29), 3:0-Rus (79), 4:0-Smok (83).

JELAČIĆ: Sakač 7, Rovišan 8, Sabljak 7,5, Smolković 7 (od 86. Cvek-Šekuljica-), Čumpek 7, Jambrešić 7 (od 71.-Mihanović-), Nikić 7, Pajdić 7 (od 71. Matić-), Memić 6,5 (od 46. Prizmić 7), Rus 7 (od 81. Ivanjko-).

TRENER: Stiven Žitnik 7,5

SLOGA KRIŽ: Da. Tičak 6, Poje 6, Ivoš 5,5 (od 52. Podgorski 5,5), Sokolić 6, Gereci 6, Marinčić 6, Čičević 5,5 (od 44. Rahtaček 5,5), Do.Tičak 6, Tupek 6, Opačak 5,5, Magdić 5,5.

TRENER: Ivica Vuković 5,5

IGRAČ UTAKMICE: Marko Rovišan