Prijava

Vaša prijava

Gorički MOST poziva gradsku vlast na rješavanje aktualnih problema

[]

Gradski vijećnici MOST-a Karmen Rak, Damir Slojšek i Alan Šembera održali su danas konferenciju za medije na kojoj su pozvali gradsku vlast da odgovori na neka pitanja, ali i da krene u rješavanje po njima gorućih problema.

Kako je istaknuo Šembera, Gorica je zadnji veliki grad u Hrvatskoj koji nije proveo rebalans proračuna za 2020.godinu. Smatra da to nije stvar samo higijene nego i operativnog rada, te da je bitno da Grad i gradsko vijeće u svakom trenutku znaju gdje je proračun i u kojim je okvirima, te kako stoji, a tvrdi da oni kao vijećnici to ne znaju, te je pozvao gradonačelnika da što prije sazove sjednicu gradskog vijeća da se napravi reblanas proračuna.

Jedan od problema na koji je ukazala Karmen Rak, je javni gradski prijevoz, te je postavila pitanje zašto Grad još prošle godine nije napravio Studiju o prometu i prometnoj infrastrukturi, obzirom na veliko poskupljenje ZET-a prema Gradu Velikoj Gorici, te ponuditi konkretno rješenje. Problem je noćna linija, ukinuta je linija prema Zrakoplovnoj školi i jednostavno brinu što je sljedeće. Također, Rak se osvrnula i na asfaltnu bazu, te pozvala Grad da poduzmu određene mjere kako ne bi dolazilo do situacija da ljudi zbog iste imaju zdravstvene probleme, da ne smiju otvarati prozore, a nesnosan smrad širi se cijelom okolicom.

Pressica nije mogla proći bez osvrta na današnja događanja u gradu. “Očito je da nešto nije u redu, a na to i mi ukazujemo. Očekujemo da se gradonačelnik što prije očituje što se događa, te da kaže je li sposoban voditi grad. Ako nije neka odstupi, i idemo u nove izbore.”

Što se samog MOST-a tiče, jačaju gradske organizacije u Zagrebačkoj županiji, krenuli su prema lokalnim izborima, za povjerenika imenovan je Damir Slojšek, a uskoro im slijedi izborna skupština.