Prijava

Vaša prijava

Dinamo Hidrel izgubio derbi u Lonjici

[]

Derbi 5. kola 1. županijske lige istok odigran je u Lonjici između Lonje i Dinama Hidrel. Bio je to dvoboj za vodeću poziciju. Počelo je loše za plave iz Čiča već u 14. minuti. Kobaš je s desna odlično ubacio na takozvanu drugu, a nečuvan Andrija Barišić od prve je volejom pogodio poluvisoko bližu kut, nemoćnog u takvoj situaciji, Marija Zagorca. Prva iskra dogodila se u 34. minuti. Dinamovac Zorić uposlen je dubinski po sredini i usprintao na vratara Mandića, a kad je ušao u kazneni prostor bio je gurnut i složen na travu. Sudac je samo mahnuo rukama i nastavio igru. Da li je procijenio da je bilo remplanje ramenom? Da je sudio kazneni udarac za Hidrel, neutralac bi najvjerojatnije zaključio-ispravno. U međuvremenu je započelo i kartoniranje domaćih igrača (ukupno pet žutih), pa je nervoza bila primjetna u oba tabora na igralištu i gledalištu.

U 56. minuti dosuđen je slobodni udarac za Lonju na 17 metara od vrata i to po sredini. Loptu je namjestio Ivan Marko Ivoš i nisko topovski rasparao mrežu i bilo je 2:0.

Slavlje pobjednika iz Lonjice. Foto: Mato Paviša/Cityportal.hr

U nastavku je bilo obostranih prilika za pogodak, a opet se zakuhalo u 79. minuti. Domaći Solarić se sjurio u kazneni prostor Dinama malo s desna, a onda ga je na travu složio Balenović. Sudac Mario Stanić mu je pokazao crveni karton, a prekršaj označio na 17 metara. Bili smo u blizini i dojma smo da je prekršaj bio u kaznenom prostoru, a da Balenović nije bio posljednji čovjek. Opet je bilo nervoze prema sucu. U 88. minuti Ðuksi je iz gužve zabio za 2:1 i osokoljeni Dinamo je krenuo po izjednačenje. U jednom trenu svi dinamovci na klupi za pričuve, igralištu i gledalištu su skočili jer su vidjeli indirekt nakon nesmotrenosti domaćeg vratara, ali sudac nije reagirao. Nakon označenog kraja utakmice, plavi su opkolili suca, a najdeblji kraj izvukao je Žugaj zbog psovanja i zaradio crveni karton. Na kraju se sve smirilo zahvaljujući i trenerima Mariju Kajinić i Filipu Oroz pa je sve završilo na sportski način.

Lonja je prva u poretku. Foto: Mato Paviša/Cityportal.hr

Novom pobjedom Lonja je zasjela na prvo mjesto jer je Kupa bila slobodna.

Foto: Mato Paviša/Cityportal.hr

LONJA – DINAMO HIDREL 2:1

LONJICA Igralište Lonje. Igrano 20. rujna 2020. od 16.30. Gledatelja 80. Sudac: Mario Stanić. Pomoćnici: Hrvoje Radoš i Filip Ačkar (svi iz Dugog Sela).
STRIJELCI: 1:0-Barišić (14), 2:0-Ivoš (57), 2:1-Ðuksi (88).
LONJA: Mandić, Kobaš (od 83. Atlija), Oroz, D. Pavlić (od 60. Delija), Hren, Ivoš, Salopek, J. Pavlić (od 52. Solarić), Pušić, Severec (od 73. Dokuš), Barišić.
TRENER: Filip Oroz
DINAMO HIDREL: M. Zagorac, Jurišić (od 57. Čurla), Panić, Hladni, Balenović, Sudar (od 46. Jakovljević), Ðuksi, Zorić (od 69. Vukadin), Slivak, Čičak (od 57. Žugaj), Blažević.
TRENER: Mario Kajinić
CRVENI KARTONI: Balenović (81-prekršaj posljednjeg čovjeka), Žugaj (90-psovanje suca).
IGRAČ UTAKMICE: Andrija Barišić