Prijava

Vaša prijava

U Gradićima ulovljen 60-godišnjak s 2,16 promila

[]

Čak 30 prometnih prekršaja zabilježila je gorička policija tijekom proteklog vikenda tijekom svojih najavljenih akcija “Alkohol i opojne droge” te “Brzina”. Najveći broj prekršaja odnosio se na vožnju pod utjecajem alkohola, a kaznu je zbog toga dobilo devet vozača. Neslavnu titulu vikend-rekordera na našem je području zaradio 60-godišnjak kojeg je policija zaustavila u subotu oko 21 sat u Ulici kralja Tomislava u Gradićima kod kućnog broja 103. U organizmu je imao 2,16 promila alkohola te mu je policija oduzela vozačku i odvela ga na triježnjenje u policijsku postaju.

– 60-godišnjak nije recidivist i protiv istog je podnijet optužni prijedlog nadležnom sudu. Osim njega, još su dvije osobe tijekom trajanja akcija smještene u posebnu prostoriju do otriježnjenja, dok su dvije osobe uhićene i prepraćene dežurnom sucu na nadležni sud – kazali su iz policije.

Osim vožnje pod utjecajem alkohola, policija je ispisala i pet kazni zbog prebrze vožnje, jednu kaznu zbog vožnje bez položenog ispita, pet zbog nekorištenja pojasa, četiri zbog nepravilnog korištenja mobitela tijekom vožnje te još šest ostalih prekršaja iz domene prometa.