Prijava

Vaša prijava

SDP: Je li to način na koji funkcionira velikogorički HDZ?

[]

Reakcije goričkih političkih stranaka na uhićenje i određivanje istražnog pritvora gradonačelniku Draženu Barišiću u aferi Janaf ne prestaju stizati. Priopćenjem se ponovno oglasio SDP Velike Gorice, a u njemu postavljaju pitanje “Koliki je doseg HDZ-ovog načina upravljanja gradom”?

– U velikogoričkoj aferi u kojoj glavnu ulogu ima gradonačelnik Dražen Barišić, direktor VG VodoopskrbeTomislav Jelisavac i vlasnik Elektrocentra Petek USKOK sumnja na korupciju i trgovinu utjecajem u poslovima na pročistaču otpadnih voda i javnoj rasvjeti. No, je li to sve? Grad je 2017. s Elektrocentrom Petek zaključio i ugovore o izgradnji bazena (39,5 mil.), Centra za posjetitelje (7 mil.), pristupne ceste do bazena (skoro 2 mil.), u 2020. godini za izgradnju reciklažnog dvorišta (3,6 mil.), za ulice (2,7 mil.)…je li i to dogovarano u Mon Amiu, hoćemo li i o tome čitati u medijima? – kažu iz SDP-a te navode kako je ovaj slučaj bacio sumnju i u druge poslove javne nabave.

– VG Vodoopskrba je 2012. i 2013. poslovala s društvom Lager Bašić (1,2 mil.), onim istim poduzećem za koje je Josipa Rimac “dogovarala” poslove na vjetroelektrani. Je li i u tom poslu netko trgovao utjecajem? Postoje i ugovori jednostavne nabave, s malim financijskim iznosima, ali znakoviti. Tako je, primjerice, Grad u 2020. godini zaključio ugovor za izgradnju ograde oko jednog dječjeg igrališta s društvom Turopolje Gradnja. Osnivač i direktor društva je osoba koja ima isto prezime i adresu kao i uhićeni direktor VG Vodoopskrbe Tomislav Jelisavac. Je li i to trgovanje utjecajem? Je li to način na koji funkcionira velikogorički HDZ? – pitaju se iz goričkog SDP-a i prozivaju lokalne HDZ-ovce da se o svemu očituju.

– HDZ šuti. Krešimir Ačkar, predsjednik velikogoričkog HDZ-a i zamjenik gradonačelnika, Ervin Kolarec, sada obnašatelj dužnosti gradonačelnika, danima se nisu očitovali. Podržava li gradski HDZ korupciju i trgovinu utjecajem? Jesu li iznenađeni? Je li moguće da samo gradonačelnik ima saznanja i nitko drugi? Razmišljaju li isključiti iz članstva gradonačelnika i njegove suradnike? Naš posao nije optuživati, ali imamo pravo i dužni smo propitivati djelovanje vlasti. Grad je prošlu godinu završio s gubitkom od 36 milijuna, kreditna zaduženja iznose 82 milijuna, jamstva 28 milijuna. A gradonačelnik, direktor gradskog trgovačkog društva i nekoliko službenika su uhićeni su zbog sumnje u korupciju. Poveznicu je lako pronaći. U svemu tome, gradonačelnik Barišić ne osjeća ni moralnu odgovornost…!! – zaključili su SDP-ovci.


Teroga ono leta – izložba