Prijava

Vaša prijava

Gorički HSP napustio koaliciju na čelu s HDZ-om

[]

Pravaški savez Velike Gorice napustio je koaliciju na čelu s HDZ-om koja je na vlasti u Velikoj Gorici, objavio je u ponedjeljak HSP Velika Gorica – Mladen Amstrong Grof. U koaliciji su bili od posljednjih izbora 2017. godine, a u njoj su još HSLS, HSU, Bandić Milan 365 te HČSP.

– Pravaški savez je donio je odluku o izlasku iz koalicije sa HDZ-om Velike Gorice na čelu sa gradonačelnikom, a dio koje smo bili od posljednjih lokalnih izbora, pokušavajući raditi isključivo na dobrobit svih naših sugrađana.  Ideja je to koja je aktualna već dulje vrijeme prije svega zbog neuvažavanja naših prijedloga, a partneri, supotpisnici sporazuma, su svjedoci koliko smo se na našim koordinacijama žustro zalagali da se donose odluke na dobrobit svih građana Velike Gorice. Samo neke od tema su prekomjerno zapošljavanje u gradskim komunalnim poduzećima, izgradnja Strabagove asfaltne baze u Donjoj Lomnici, veća autonomija mjesne samouprave, ali i mnoge druge. Međutim, u ovom, za naš grad, možda i kritičnom trenutku, kada nadležne institucije ispituju legalnost najvećeg projekta u povijesti, Aglomeracije Velike Gorice, koja za sobom nosi i moguću penalizaciju, a bojimo se da će zahvatiti i cijeli niz drugih projekata (Goričanka, Gradski bazeni, energetska obnova…), naša je dužnost, uvažavajući presumpciju nevinosti, pozvati sve da se jasno distanciraju od onih za koje imaju saznanja da su nanosili štetu svima nama neodgovornim obnašanjem javnih funkcija – poručio je predsjednik goričkog HSP-a i jedini gradski vijećnik ove stranke Lucijan Maslać.

Odlazak pravaša iz koalicije neće bitno utjecati na većinu jer ostaje 18 ruku na strani HDZ-ove koalicije od ukupno 31 mjesta u Gradskom vijeću.