Prijava

Vaša prijava

FOTO “Turopolu z mojega srca” Zdenke Mlinar čuva turopoljsku kajkavštinu od zaborava

[]

“Turopolu z mojega srca”, poetska zbirka autorice Zdenke Mlinar promovirana je u subotu 26. rujna, u Društvenom domu Gradske četvrti Pleso. Sukladno uputama Stožera civilne zaštite, promocija je održana uz pridržavanje svih protuepidemioloških mjera.

Ovo je peta knjiga Zdenke Mlinar, a njena posebnost je to što je pisana turopoljskom kajkavštinom i to perom osobe koja nije rođena na ovim prostorima. Tim više, knjiga je iskra svjetla na putu rehabilitacije govora kojem je prijetio zaborav.

Promociju je organizirala Udruga umjetnika SPARK Velika Gorica koja je, uz Ogranak Matice hrvatske u Velikoj Gorici, i sunakladnik ove knjige vrijedne za očuvanje tradicijskog govora turopoljskoga kraja. Za glazbeni ugođaj pobrinuo se maestro Siniša Belošević koji je uglazbio dvije pjesme iz ove knjige: “Zemla, turopolska” i “Beli angel”.

SPARKOVCI su ponosni i na činjenicu da se knjiga “Turopolu z mojega srca” promovira baš u danima kada i Grad Velika Gorica organizira manifestaciju Dani europske baštine, na temu Turopoljski dijalekt – govor mojeg zavičaja.

Galerija fotografija: