Prijava

Vaša prijava

Kino Gorica poziva na Rendez-vous au cinéma

[]

Već tradicionalno u suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom, Kino mrežom i Francuskim institutom u nezavisnim kinima širom Hrvatske tijekom rujna i listopada prikazuju se francuski filmovi u programu nazvanom Rendez-vous au cinéma. Već šestu godinu u program se uključuje i Kino Gorica. U četiri dana u večernjim termina, projekcijama odabranih klasičnih i suvremenih naslova francuske filmske produkcije filmoljupcima će približiti tu veliku europsku kinematografiju.

Projekcije četiri francuska filma velikogorička publika će moći vidjeti od 1. do 11. listopada u 18 i 21 sat. Cijena ulaznice je 15 kuna.

Najpopularniji naslov ovogodišnjeg programa svakako je Prorok, dubok i snažan film međunarodno priznatog redatelja Jacquesa Audiarda, ‘francuskog Scorsesea’, koji je francusku glumačku zvijezdu Tahara Rahima upisao u anale svjetske kinematografije. Tijekom četverodnevne manifestacije prikazat će se i Milou u svibnju Louisa Mallea, u čast velikom glumcu Michelu Piccoliju koji je preminuo ove godine. Ponovno okupljanje u obiteljskoj kući, s društvenim nemirima iz svibnja 1968. u pozadini, tema je ovog ujedno uznemirujućeg i radosnog filma. Tu su i filmovi Ljetni sati slavnog suvremenog redatelja Oliviera Assayasa, s Juliette Binoche u glavnoj ulozi, koji diskretnom okrutnošću skicira svijet buržoazije, te suvremeni dokumentarac Swagger Oliviera Babineta koji će ponijeti publiku svojom neograničenom energijom i sposobnošću da inteligentno i briljantno dekonstruira brojne klišeje u francuskim predgrađima koja obiluju multikulturalnošću.