Prijava

Vaša prijava

Počinje Mjesec hrvatske knjige u Gradskoj knjižnici

[]

Od 15. listopada do 15. studenoga odvijat će se nacionalna manifestacija Mjesec hrvatske knjige. Unatoč uvjetima prilagođenima epidemiološkoj situaciji, Gradska knjižnica Velika Gorica u naš grad će ipak dovesti značajna književna imena i knjige o kojima se priča.

Mjesec hrvatske knjige u Gradskoj knjižnici Velika Gorica otvara mali književni festival Turbooks, u sklopu kojega će, ove godine u smanjenom opsegu, biti održana dva večernja književna druženja – u ponedjeljak i utorak 19. i 20. listopada u Središnjem odjelu za odrasle. Gosti su Ivica Prtenjača i Maša Kolanović, a s njima će razgovarati Romana Perečinec.

Nakon Turbooksa u goste Gradskoj knjižnici dolazi naklada Libricon – najpoznatiji domaći nakladnik putopisnih i pustolovnih izdanja, a predstavit će knjigu Milana Majerovića-Stilinovića “Što sam naučio na planini”.

– Pripremamo i nešto novo čemu se jako veselimo, a to je prvo virtualno predstavljanje nekog izdanja Gradske knjižnice Velika Gorica. Riječ je o knjizi “Spisateljsko oko” Nade Mihoković-Kumrić. Knjigu ćemo predstaviti u obliku književnog priloga koji će se moći pogledati na Youtube kanalu knjižnice – o datumu uskoro! – dodali su iz knjižnice.

Svi prvašići i ove se godine mogu besplatno upisati u knjižnicu tijekom trajanja cijelog Mjeseca hrvatske knjige i to u Dječjem odjelu i u Knjižnici Galženica. Svi prvašići koji se upišu u Dječjem odjelu dobivaju i Čitatovnicu – čitateljsku putovnicu u kojoj svoj put do pohvalnice i malog dara djeca grade upravom posudbom i čitanjem knjiga. Dječji odjel ove će godine dodijeliti i nagradu za najčitača/icu članu s najvećim brojem pročitanih knjiga.

Knjižnica Galženica pripremila je niz virtualnih programa u koje se mogu uključiti građani te tako osvojiti besplatno članstvo u knjižnici.

– Ispunite online upitnik i saznajte jeste li stručnjak za klimatske promjene, uputite se u čitateljsku pustolovinu u prirodi ili sudjelujte u foto natječaju “Drvo – papir – knjiga” – poručuju knjižničari.

U suradnji s Predstavništvom Europske komisije u Hrvatskoj, od 15. listopada do 15. studenoga, u izlozima Knjižnice Galženica bit će postavljena izložba “Naš planet – naša budućnost” kojom će se predstaviti EU publikacije, tiskani i promotivni materijali koji promiču Europski zeleni plan.