Prijava

Vaša prijava

VG Vodoopskrba poništila sporni natječaj za pročistač otpadnih voda?

[]

VG Vodoopskrba je poništila natječaj za pročistač otpadnih voda u sklopu projekta Aglomeracija Velike Gorice, a čija je vrijednost procijenjena na gotovo 100 milijuna kuna bez PDV-a, piše Jutarnji list. Na temelju pristiglih ponuda, taj posao trebala je dobiti ivanićgradska tvrtka Kreše Petaka. Obrazloženje za ovaj potez je previsoka cijena oba ponuđača.

Podsjetimo, na natječaj za projektiranje i rekonstrukciju pročistača pristigle su dvije ponude, Strabagova od 139,9 milijuna kuna bez PDV-a te ona Elektrocentra Petek od od 118,9 milijuna kuna bez PDV-a. Prema tome, kako je Petekova ponuda bila povoljnija, najvjerojatnije bi upravo njegova tvrtka i dobila ovaj posao da, sada već bivši direktor VG Vodoopskrbe Tomislav Jelisavac, nije završio u istražnom zatvoru jer se našao u središtu afere Janaf. A upravo je ova javna nabava predmet istražitelja koji sumnjaju kako su gradonačelnik Dražen Barišić i Tomislav Jelisavac pogodovali Krešimiru Peteku kako bi njegova tvrtka dobila posao.

Novi postupak javne nabave trebao bi se pokrenuti za 10 dana, kada prođe zakonski rok za žalbu na koju imaju pravo dva ponuditelja. Također, Petekova tvrtka moći će se ponovno prijaviti na natječaj za pročistač otpadnih voda VG Vodoopskrbe jer vlasnik još nije pravomoćno osuđen za kazneno djelo.