Prijava

Vaša prijava

Rukometaši ostali na vrhu: Spačva pala u Gorici u derbiju kola

[]

Iako je vinkovačka Spačva prilično loše krenula u novu sezonu, osvojivši samo jedan bod u prva tri kola, gostovanje ove momčadi u Velikoj Gorici i dalje je označeno kao derbi četvrtoga kola prvenstva. U kojem je domaćin tražio treću pobjedu i ostanak na vrhu tablice, dok su gosti tražili način kako iznenaditi, doći do prve pobjede i konačno se “zalaufati”… Srećom, na takvo što će Vinkovčani morati pričekati još neko vrijeme.

Nije ovo bilo idealnih 60 minuta iz goričke perspektive, daleko od toga, ali na kraju će se pisati samo pobjeda, uz napomenu da je ona na kraju mogla biti i kudikamo uvjerljivija. Početak je bio jako dobar, nakon prve polovice prvog poluvremena Gorica je imala četiri gola razlike (9-5), izgledalo je da će ovo biti “laganica”, no nakon toga je uslijedilo deset očajnih minuta, u kojima je Spačva napravila seriju 6-0, usput je i Sladoljev obranio jedan sedmerac, pa je u finišu poluvremena gostujući sastav vodio 11-9.

Na predah se otišlo u egalu, s rezultatom 12-12, no nije to bilo sve od Spačvinih prijetnji. Vinkovčani su bili u vodstvu i kroz prvih desetak minuta nastavka, a tad se konačno zahuktala Gorica. Prvo Ceković, zatim Bura, pa onda i Novak s dva gola… I stvari su se vratile u goričku kontrolu. Do kraja su Goričani povećavali prednost, tri i pol minute prije kraja imali su i šest golova viška, no na kraju se rezultat zaustavio na konačnih plus dva za Goricu (27-25).

Dominik Novak bio je prvi strijelac Gorice sa šest golova, za što mu je bilo potrebno 12 pokušaja, Dominik Gal bio je efikasan pet puta, dok su Filip Goričanec i Hrvoje Ceković postigli po četiri gola iz četiri pokušaja. Golmanski dvojac Sladoljev (šest) i Purić (četiri) zajedno je skupio deset obrana, dovoljno za novu pobjedu…

I za potvrdu prvoga mjesta, sa sedam bodova iz četiri utakmice. Priliku da se ponovno izjednači s Goricom na vrhu imat će rukometaši Varaždina, koji svoju utakmicu ovoga kola igraju u nedjelju kod Zameta, a svoj niz Goričani će u sljedećem kolu pokušati nastaviti u gostima kod Dubrave.