Prijava

Vaša prijava

Ni bizarno poništen gol nije mogao zaustaviti Kurilovčane kod HAŠK-a

[]

Nakon što su doživjeli prvi poraz nakon gotovo godinu dana, od Jaruna u gostima (1-3), a zatim uzeli gorički kup uvjerljivom pobjedom protiv Jelačića u Vukovini (6-0), nogometaši Kurilovca nastavili su svoj put na trećeligaškim travnjacima novom pobjedom. Subota je donijela gostovanje kod HAŠK-a u Zagrebu, donijela je i ponešto problema, ali najvažnije je da su Kurilovčani na kraju kući donijeli sva tri boda.

Počelo je traumatično, jer nije se još sastav trenera Perice Vidaka pošteno ni zagrijao, pronašao na terenu bez inače standardnih Čunčića, Čureka, Muhara i već duže ozlijeđenog Grdenića, a domaćin je već vodio. Jedna izgubljena lopta već u trećoj minuti bila je kobna, domaći veznjak Rihtar pobjegao je obrani Kurilovca i zabio za vodstvo HAŠK-a.

Nova nevolja stigla je nakon pola sata igre, kad je zbog ozljede izaći morao i Mijo Šarić, još jedan iz plejade iskusnijih igrača, a umjesto njega ušao je mladi branič Antonio Ćosić. Srećom, kapetan juniora Gorice iz prošle sezone odradio je sjajnu utakmicu u središnjici obrambene trojke i pokazao da se na njega itekako ozbiljno može računati. A Kurilovec je pokazao da ne odustaje ni u trenucima kad stvari krenu po zlu…

U drugo poluvrijeme Kurilovec je ušao u novom rasporedu, drukčijoj formaciji, a to je donijelo i puno bolje izdanje. Do izjednačenja su Kurilovčani došli nakon sat vremena igre, kad je jedno “prebrojavanje” oko domaćeg šesnaesterca završilo na desnoj strani, kod Luke Sedlačeka, koji je opalio i lijepo pogodio suprotni kut. A onda, samo minutu poslije, najbizarniji trenutak utakmice!

Juraj Spudić primio je loptu na 18 metara, pucao prema golu, lopta je pogodila u ruku domaćega kapetana Miloša i završila u – golu! Sudac je prekinuo akciju, činilo se da je pokazao na bijelu točku, što baš i nije imalo neke logike, ali ajde… Međutim, već sekundu poslije domaći sastav krenuo je u kontranapad (?!), a sudac Fišić jurnuo je za njima, uz poruku klupi Kurilovca u trku:

– Vašeg igrača je pogodila u ruku!

Dok je on to govorio, HAŠK je išao u kontru s petoricom igrača, Rajića je ostao jedini u obrani Kurilovca, no šansu “pet na jedan” spriječio je golman Jan Debijađi, koji je uspio prekinuti ovu akciju. I tad je došlo vrijeme za galamu… Budući da igrača Kurilovca u spornoj situaciji nije bilo ni blizu, logično da je cijela kurilovečka delegacija poludjela. Žuti karton dobio je trener Vidak, razmahao se pogubljeni sudac i podijelio još nekoliko kartona, a što se ovdje točno dogodilo morat će objasniti i nadležnima… Ukratko, propust suca koji se ne bi dogodio ni Rayu Charlesu, osim ako je namjeran.

Međutim, sve to nije pokolebalo Kurilovčane. Vidak je u 69. minuti podigao s klupe Filipa Hodaka, a on mu je uzvratio s dva gola u sljedećih deset minuta. Prvo je u 71. minuti primio loptu na lijevoj strani šesnaesterca, oslobodio se i krasno pogodio suprotni kut, pri čemu ni sudac nije mogao smisliti razlog zbog kojeg bi poništio i ovaj gol. Točku na i stavio je u 79. minuti, kad je Roginić probio desnu stranu i vratio na peterac, gdje je Hodak zakucao za konačnih 3-1.

– Loše smo ušli i utakmicu, nismo bili pravi i rekao bih da je HAŠK u prvom poluvremenu bio bolji za taj jedan gol. Međutim, u nastavku smo promijenili sustav, preuzeli maksimalan rizik, bili puno bolja momčad i zasluženo došli do pobjede. Moram pohvaliti sve igrače koji su ušli s klupe, dali su velik doprinos, ali zapravo bih čestitao svim svojim igračima, jer uz sve probleme koje smo imali uspjeli smo doći do važna tri boda – rekao je trener Vidak na kraju svega.

Novi izazov Kurilovčane čeka sljedeće subote, kad na Udarnik stiže Maksimir, a četiri dana nakon toga odradit će i odgođenu utakmicu protiv petrinjske Mladosti.