Prijava

Vaša prijava

GSG: Nastavljamo akcije za unapređenje kvalitete stanovanja naših građana

[]

Gradsko stambeno gospodarstvo Velika Gorica najavilo je kako će i dalje pratiti zahtjeve stanara te poduzimati akcije kojima će poboljšati uvjete stanovanja građana. Podsjećaju kako su s bankama 2016. i 2018. godine dogovorili smanjenje kamatne stope za ugovore energetske obnove. To je iskoristilo čak 16 zgrada, a smanjenje je iznosilo jedan postotni poen. Kamatna stopa smanjenja je s 4,50% na 3,50%, dok je za jednu zgradu kamatna stopa smanjena s 5,25% na 3,50%, točnije za 1,75 postotnih poena.

– Gradsko stambeno gospodarstvo Velika Gorica još jednom je pokazalo da poduzima sve radnje kako bi suvlasnicima višestambenih zgrada omogućili smanjenje troškova života te kako bi povećali kvalitetu života stanara. Nastavit ćemo biti partner vlasnicima višestambenih projekata, pratit ćemo i dalje zahtjeve i potrebe stanara, te poduzimati ovakve akcije kako bi unaprijedili kulturu stanovanja svih naših korisnika – rekao je direktor GSG-a Tomislav Landeka i podsjetio kako se projektima energetske obnove zgrada smanjuju temperaturne oscilacije u zgradi, efikasnije se održava temperatura u prostoru, sporiji je prolazak topline kroz zidove tijekom ljeta i zadržava se svježina te sprječava naglo hlađenje i stvaranje kondenzata.

– Objedinjeno, energetska obnova korak je prema ugodnijem životnom prostoru, smanjenju troškova te povećanju vrijednosti nekretnine – zaključio je Landeka.