Prijava

Vaša prijava

U HNK Gorica 16 zaraženih koronavirusom

[]

Nakon obavljenog testiranja cijele momčadi i stručnog stožera HNK Gorice, potvrđena je zaraza koronavirusom kod 13 igrača te tri člana stožera. Svi zaraženi odmah su upućeni u samoizolaciju. Nasreću, svi se trenutačno osjećaju dobro i nemaju izražene simptome. Međutim, od nogometa će se neko vrijeme odmarati…

Zbog velikog broja zaraženih igrača, nakon ogleda s Rijekom, odgođena je i utakmica 10. kola HT Prve lige između HNK Gorice i NK Varaždina, koja se trebala igrati 30. listopada.

Sukladno propisima HNS-a i odluci Natjecateljske komisije HNS-a, povjerenici natjecanja mogu odgoditi pojedinu utakmicu u slučaju da u samoizolaciji bude šest ili više igrača istoga kluba. Prema odredbama Pravilnika o nogometnim natjecanjima i Propozicija natjecanja odgođene utakmice moraju se odigrati u prvom mogućem slobodnom terminu.

Kako sad stvari stoje, HNK Gorica ponovno će teren u utakmici 11. kola HT Prve lige protiv Slaven Belupa, koja će se igrati u nedjelju, 8. studenog, od 19 sati. Originalno se trebala igrati u dva dana ranije, no termin je promijenjen zbog novonastalih okolnosti.