Prijava

Vaša prijava

Na scenu stupa ‘(Dis)funkcija glave’

[]

Komedija istaknutog makedonskog komediografa Bratislava Dimitrova, koja na suptilan i vrlo duhovit način tematizira seksualne probleme kod muškaraca. Napisana je 2012. godine i u Makedoniji je stekla status kultnog hita. Prema njoj Scena Gorica napravila je svoju predstavu “(Dis)funkcija glave” u kojoj glume Barbara Vicković, Ranko Zidarić, Alen Šalinović i Mladen Kovačić.

– U predstavi pratimo posjete trojice muškaraca psihijatrici i njihovo suočavanje sa seksualnim disfunkcijama. Mogli bismo reći da je komedija woodyallenovska jer opisuje psihoze suvremenog urbanog muškarca koji se u današnjem društvu, suočava s pritiscima patrijarhalnog odgoja te inflacijom seksualne ponude. Sve je više pornografije i fetišizma, a sve manje bliskosti. U tom tjesnacu između očekivanja vječne seksualne spremnosti i frustrirajuće nemogućnosti muškarca da ispuni tu misiju, nalaze se životi naših protagonista. Naravno, neki to nazivaju i krizom srednjih godina – kažu iz Scene Gorica.

Predstava je na rasporedu u srijedu 4. studenog u 20 sati, a karte po cijeni od 50 kuna u prodaji su od srijede, 28. listopada.