Prijava

Vaša prijava

Bjelica i Osijek stižu na Udarnik: ‘Uživat ćemo, ali nećemo baš samo uživati…’

[]

Nakon što su za vikend nogometaši Zagorca iz Krapine iskoristili to što je Kurilovec dva tjedna proveo u samoizolaciji, bez treninga, i odnijeli bodove s Udarnika (2-3), već tri dana poslije velikogorički trećeligaš vratio se starim navikama. Opet su Kurilovčani igrali doma, protivnik je bio Maksimir, i pobijedili 3-1. Krenulo je loše, komplicirano, ali završilo je idealno, i to zahvaljujući efikasnih 20 minuta. Posljednjih 20 minuta…

Poveo je Maksimir golom Adžića već u sedmoj minuti, nakon jedne dobro odigrane kontre. Pokušao je stvar spasiti golman Jan Paolo Debijađi, imao je tu loptu na nozi, ali odbila se u prečku i prešla gol-liniju za rano vodstvo gostiju. Pokušavao je Kurilovec vratiti se u igru već od sljedećeg napada, no u tome je uspio tek nakon sat vremena nogometa. Kad već nije uspio nitko od napadača, stvar je u svoje ruke uzeo kapetan Mislav Čunčić, stup kurilovečke obrane. Došao je pred protivnički gol, primio loptu u gužvi i uspio je poslati u mrežu za izjednačenje. Potpuni preokret donijela su dva igrača s klupe, Marin Sudar i Mate Tominac. Obojica su ušla na poluvremenu, Sudar je zabio u 79. minuti, a Tominac postavio konačan rezultat tri minute prije kraja.

– Bojao sam se da će nam stanka ostaviti traga u fizičkom smislu, što se nije dogodilo, ali dosta se osjeti pad u ritmu igre. Upravo s tim smo imali problema u prvom poluvremenu, brzi igrači Maksimira radili su nam probleme, no u drugom poluvremenu to smo bili pravi mi! Odigrali smo baš dobrih 45 minuta, zabili ta tri gola, a mogli smo i još tri, četiri. I apsolutno zasluženo smo došli do nova tri boda – rekao je trener Kurilovca Perica Vidak.

Unatoč dva poraza, od Jaruna i Zagorca, Kurilovec je i dalje u sjajnoj poziciji na tablici. Trenutačno je treći s 26 bodova, no drugoplasirano Trnje ima jedan bod i čak dvije utakmice više, a vodeći Jarun dva boda i jednu utakmicu više… U prijevodu, sve ide po planu, a jedina želja je da korona ne napravi neke nove probleme, da se ne dogode nove odgode. Jer, kad je nogomet u pitanju, samo nogomet, od Kurilovca u ovoj ligi nema bolje momčadi.

A koliko je točno Kurilovec dobar iz prve ruke će se u subotu imati priliku uvjeriti i Nenad Bjelica. Donedavno uspješni trener Dinama, danas strateg Osijeka, dovodi svoju momčad na Udarnik na ogled osmine finala Kupa Hrvatske. Druga je to godina zaredom da Kurilovec u Kupu ide na prvoligaša, no prvi je to put u povijesti da je Kurilovec među 16 najboljih u Kupu… I zato je ovo u svakom smislu povijesna utakmica, jedna od onih koje će se pamtiti. Zato što je Osijek dobar, možda i nikad bolji, zato što ima veliko trenersko ime na klupi, ali i zato što je Kurilovec također bolji nego ikad. I, vjeruju mnogi, ima određenih šansi u ovom okršaju Davida i Golijata.

– Svjesni smo mi tko je i što je Osijek, da je to trenutačno, uz Dinamo, najmoćniji klub u Hrvatskoj, ali u jednoj utakmici sve je moguće. Uživat ćemo u ovoj utakmici, bez daljnjega, ali ne planiramo samo uživati. Dat ćemo sve što možemo i pokušati napraviti iznenađenje ako se otvori bilo kakva prilika. Dodatna motivacija igračima neće biti potrebna, na njima je da iskoriste apsolutno sve što nam se pruži, pri čemu Osijeku ne smijemo baš ništa pokloniti. Kažem, bit će užitak, pogotovo s obzirom na to da će s druge strane biti Nenad Bjelica, trener za kojeg slobodno mogu reći da mi je jedan od uzora, ali na nama je prije svega da pokušamo izvući maksimum iz ove velike utakmice – ističe Vidak.

Kurilovec će biti bez kartoniranog Ivana Rajića, duže odsutnog Tomislava Grdenića, a upitan je i Marko Muhar. Osijek će, s druge strane, doći bez reprezentativaca Slovenije Bohara i Jurčevića, kao i reprezentativca Konga Ndockyta, a zbog ozljeda neće igrati Erceg i Jugović. Petoricu igrača, dakle, Bjelica neće imati na raspolaganju, no itekako je dovoljno kvalitete preostalo u njegovu kadru… I Osijek će, naravno, i unatoč tome biti mega favorit.

– To možda čak i nije dobro za nas. U izostanku dijela prvotimaca mnogi će se igrači željeti nametnuti treneru Bjelici uoči derbija s Dinamom, a poznavajući njegov pristup, nema nikakve šanse da bilo tko od njih u utakmicu uđe opušteno. Čeka nas ogroman izazov u svakom slučaju, tko god igrao, čeka nas protivnik s kakvim se vrlo rijetko imamo priliku sresti, ali to je i prilika da pokažemo sve što možemo – kaže trener Kurilovca.

Najlošije u cijeloj ovoj priči je, naravno, to što gledatelji ne mogu na stadion. Mnogi bi sasvim sigurno željeli pogledati što može Kurilovec protiv Osijeka, pomoći našem trećeligašu da pruži što veći i jači otpor, ali jedina opcija bit će pokušati nešto vidjeti s mjesta izvan ograde koja okružuje Udarnik… Šteta zbog toga, no motiv Kurilovčana neće zbog toga biti ništa manji.

– Baš ogromna šteta, i za klub i za igrače. Sigurno bi se skupio lijep broj ljudi, dečki bi imali dodatni motiv kroz okruženje u kojem inače ne igramo, ali rekao sam već da dodatni motiv tu nije potreban. Srećom, utakmica će biti u izravnom prijenosu na HNTV-u, ljudi će je moći pogledati barem na televiziji, a nama prazne tribine sigurno neće biti problem – uvjeren je Perica Vidak.

Dakle, u subotu od 13.30 sati igra se vjerojatno najveća utakmica u povijesti Kurilovca. Vjerovat ćemo u senzaciju, navijati za Kurilovčane, jer ovo je očito društvo koje se voli upisivati u povijesne knjige. A eventualna epizoda pod naslovom “Izbacivanjem Bjeličina Osijeka i plasman u četvrtfinale Kupa” imala bi najistaknutnije mjesto u tim knjigama…