Prijava

Vaša prijava

Otišao je legendarni igrač Dinama, ali i prvi trener prvoligaškog Radnika

[]

Što je dalje na redu? Korona trese naš planet, a našu metropolu još i potres, poplava… Minulih dana, pak, napustili su nas nogometni velikani Slaven Zambata i Krasnodar Rora, zatim i Krunoslav Kićo Slabinac. Stariji pamte da je Kićo i u Velikoj Gorici pjevao o “plavuši”, “jednoj divnoj crnoj ženi”, “o tri slatke riječi” i druge svoje evergreene za sva vremena. Za sva vremena trag su ostavili i nogometaši Zambata i Rora.

“Kad je Rora primio loptu na lijevom krilu, a Zambata čekao njegovo dodavanje u suparničkom 16-tercu, Dinamovi su se navijači već unaprijed grlili i ljubili proslavljajući pogodak”, opisao je njihove slavne dane novinar Sportskih novosti Predrag Jurišić.

Stariji ljubitelji nogometa dobro znaju da je Rora bio i trener Radnika iz Velike Gorice. Bilo je to ratne 1992. godine, u jesen, kad su “šljakeri” postali prvoligaši. Pomoćnici Rori bili su također legendarni dinamovci Ivica Poljak i Ivica Senzen, koji su u tandemu i izborili elitni razred hrvatskog nogometa. Rora je vodio momčad u prvom dijelu sezone i ostvario učinak od šest pobjeda, dva remija i sedam poraza, nakon čega je napustio Veliku Goricu.

Tko je tada igrao za Radnik? Provjerite na fotografiji dolje…

Predsjednik Radnika bio je legenda kluba Ivan Mišerić Pevi. On je i najzaslužniji što su tada na klupi bili Dinamovi velikani Senzen, Poljak i Rora. Za slabije upućene, Rora i Zambata bili su iz generacije Dinama koja je jedina u Zagreb donijela europski trofej, Kup velesajamskih gradova 1967. godine.

Osim Rore i Zambate, iz te generacije više nema među živima trenera Branka Zebeca i Ivice Horvata, zatim igrača Mladen Ramljaka, Cveka, Brauna, Gucmirtla, Kiša, Mesića, Lončarića, Jukića i vratara Zlatka Škorića.