Prijava

Vaša prijava

Ništa od čuda na Udarniku: ‘Pokušali smo, ali Osijek nam ništa nije dao…’

[]

Osijek je, ipak, bio prejak. I nedodirljiv za Kurilovčane. Pokušali su igrači Perice Vidaka, dali svoj maksimum u povijesnoj utakmici osmine finala Kupa Hrvatske, od prve sekunde vjerovali su u čudo, ali na kraju je ispalo da su Osječani među osam najboljih otišli – rutinski. Baš onako kako i priliči velikim momčadima…

Nažalost po Kurilovec, Osijek je i ovoga puta pokazao da pripada u tu kategoriju. Trener Nenad Bjelica najavio je ozbiljnost, a da to nisu prazne priče pokazao je već popis igrača koji su krenuli od prve minute. Reprezentativac Hrvatske Škorić, mladi reprezentativac Žaper, bivši reprezentativac Ježina, Argentinac Mierez, Brazilac Talys, Ukrajinac Lopa, Španjolac Caro, sjajni Bočkaj… Svi oni krenuli su na trenutačno treću momčad 3. HNL Središte i zato je ovakav rasplet zapravo i očekivan, gotovo pa normalan.

Hrabro su se držali Kurilovčani prvih pola sata, čuvali svoj gol kombinacijom organiziranosti, borbenosti i obrana golmana Debijađija, a onda je domaću obranu “otključao” Petar Bočkaj. Jedna lopta izgubljena na desnoj strani kurilovečke obrane došla je do Marina Pilja, koji ju je poslao na peterac, gdje je čekao i glavom pogodio Bočkaj.

Kurilovec nije uspio puno toga napraviti prema naprijed u prvih 45 minuta, no malobrojna publika, odnosno predstavnici domaćega kluba mogli su biti zadovoljni što je samo jedna lopta završila u mreži u prvom poluvremenu. Nije baš Osijek stvarao šanse kao na traci, dobro se Kurilovec branio, ali opasnost je bila latentna.

Utakmica je praktički bila riješena nakon osam minuta nastavka, kad je Marin Pilj asistenciji dodao i gol te se prometnuo u prvo ime utakmice. Zabio je iz blizine, nakon gužve u petercu Kurilovca, dovoljno je bilo da se 159 centimetara visoki veznjak samo postavi nogu. Puno teži posao nije imao ni u 75. minuti, kad je utakmica i definitivno riješena, a Pilj otklonio apsolutno sve sumnje oko igrača utakmice. Konačnih 4-0 postavio je Dmitro Lopa u 82. minuti, lukavim udarcem iz slobodnog udarca s 18 metara ostavio je Debijađija bez šanse.

Jednako kao što je Osijek, na kraju balade, ostavio Kurilovec bez šanse.

– Tako nekako… Nije nam Osijek puno toga dao – priznao je trener Perica Vidak pa krenuo u kratku analizu.

– Prvi desetak minuta trajala je uvodna impresioniranost, no nakon toga smo ih dobro kontrolirali, dobro smo stajali u defenzivnom bloku, čak tri, četiri puta možda mogli i bolje izaći, ali onda smo primili gol. I čim smo se pokušali malo otvoriti, pokušati napraviti čudo, Osijek nas je dobro odškolovao. Kaznili su svaku našu pogrešku.

Impresivna je, doista, bila ozbiljnost kojom su Osječani pristupili ovoj utakmici, jer kad jedan Mile Škorić kod 0-4 snažno ulazi u duel, odnosi protivnika i loptu izbija puno snagom na tribine, shvatiš da je Bjelica uspio dobiti ono što želi. A Kurilovčani su, eto, imali dobro školovanje.

– Upravo to sam i rekao dečkima. Nismo se osramotili i mislim da možemo biti ponosni što smo se predstavili kao ozbiljna momčad, a dobro je ovo došlo i da naši mladi igrači vide kojoj razini moraju težiti. Ne samo igračkoj razini, nego i razini ozbiljnosti, jednostavnosti, učinkovitosti… Nema sumnje, Osijek je u svakom segmentu najveća kvaliteta s kojom smo se dosad susreli – zaključio je priču o Kupu trener Vidak.

Osijek je prvi četvrtfinalist, nakon Kurilovca čeka Dinamo na Gradskom vrtu, a Perica i njegovi igrači okreću se nastavku pohoda na titulu jesenskog prvaka. Već za četiri dana, gostovanjem kod Španskog, kreće jedna zahtjevna serija utakmica.

– U sljedeća dva i pol tjedna imamo za odraditi pet utakmica, bit će to ritam srijeda-subota, a to neće biti lako izdržati. Potrošili smo se i u ovom susretu, trebat će dobro rasporediti snagu, no nadam se da ćemo se i kompletirati u razdoblju pred nama. Cilj je pokušati doći do tog prvog mjesta, ovisimo sami o sebi, ali svjesni smo da to neće biti lako u tom napornom ritmu – zaključio je Vidak.