Prijava

Vaša prijava

Bliže se izbori u HDZ-u, Krešimir Ačkar jedini kandidat za predsjednika

[]

Krešimir Ačkar jedini je kandidat za predsjednika Gradske organizacije HDZ-a Velike Gorice. Za kandidaturu je prikupio 417 potpisa potpore, pa će unutarstranački izbori, 22. studenog, tek službeno potvrditi kako će aktualni predsjednik goričkog HDZ-a na toj funkciji ostati još četiri godine.

I koliko se iz današnje perspektive situacija čini jednostavnom, ona to na proljeće zapravo nije bila. Nagađalo se kako će se za istu poziciju kandidirati i gradonačelnik Dražen Barišić. No, sada je jasno da se to neće dogoditi. Unutarstranačka ‘borba’ pak zahuktala se na mjestu za Ačkarove potpredsjednike. Za tri potpredsjedničke pozicije kandidiralo se čak devet kandidata, a oni su: Ivan Rak (208 potpisa potpore), Jurica Mihalj (176), Ervin Kolarec (172), Zdenko Ilečić (148), Rudolf Vujević (139), Josip Jerleković (112), Tomislav Gruja (110), Roman Krunić (105) i Ivica Prnjak (90).

U fotelju Dražena Barišića na mjestu predsjednika Županijske organizacije HDZ-a Zagrebačke županije, na koje je on dao ostavku u rujnu ove godine, na ovim izborima neće zasjesti Velikogoričanin. Kandidaturu za to predali su Damir Mikuljan i Željko Turk. No, postoje šanse da mjesto dopredsjednika ipak pripadne nekome iz goričkog HDZ-a jer tu su svoje kandidature predali Tomislav Lukšić i Tomislav Landeka te načelnik Općine Pokupsko Božidar Škrinjarić.

Dodajmo i kako će Cityportal.hr uskoro objaviti veliki intervju s Krešimirom Ačkarom, predsjednikom velikogoričkog HDZ-a, saborskim zastupnikom te zamjenikom gradonačelnika.