Prijava

Vaša prijava

U Kučama svakome po bod!

[]

Utakmica 16. kola Jedinstvene županijske lige na igralištu NK Turopoljca u Knejama odigrana je po maglovitom i prohladnom vremenu. Teren je bio dobar za igru, osim na pojedinim dijelovima gdje je bilo mekano i blatnjavo.

18.11.2020. Kuče – NK Turopoljac – NK Stupnik. Foto: Zlatan Sever/Cityportal.hr

Gosti su na početku utakmice imali više od igre i bili su puno opasniji od domaćina. U 15. minuti gostujući krilni napadač Perić izbio je sam pred golmana domaćih, ali Kovačić čita i brani njegov udarac. A u 17. minuti slavlje Turopoljca! U jednoj brzoj akciji domaćeg sastava lopta preko Vjeke Lučića dolazi do Kumića koji izbija sam pred golmana i elegantno poentira za 1:0!

To kao da je naljutilo goste koji još više napadaju i stvaraju šanse koje se teško promašuju, ali u zadnji tren ili se pojavljuju domaći stoperi i skidaju loptu s noge (najprije Paradžik Jerkoviću u 23. minuti, pa Iličić Šporčiću u 26. minuti), ili Kovačić brani. U 33. minuti gostujući napadač Bilić puca preko gola, isto kao i domaći Jandriš u 37. minuti. Šporčić se našao sam pred Kovačićem u 38. minuti, ali Kovačić brani, da bi isti igrač u 43. minuti pucao preko gola nakon greške domaće obrane.

18.11.2020. Kuče – NK Turopoljac – NK Stupnik. Foto: Zlatan Sever/Cityportal.hr

A dok su se u 44. minuti dvojica gostujućih igrača u kaznenom prostoru Turopoljca dogovarali tko će uzeti loptu i pospremiti je u gol, domaći su stoperi otklonili opasnost. Na poluvrijeme se otišlo vodstvom domaćina, a gosti su zapucali nekoliko čistih šansi, a par njih obranio je Kovačić ili su ih pravovremenom intervencijom otklonili stoperi.

Drugo poluvrijeme magla se sve više spuštala tako da se s jedne strane igrališta nije bilo vidjelo na drugu stranu. A i gosti su nastavili svoj pohod prema golu domaćina. Najprije u 46. minuti Kovačić brani jedan opasan udarac gostiju, odbija loptu na nogu gostujućeg igrača koji pogađa stativu i prilika je propala.

A onda, u 51. minuti domaći su napravili prekršaj na 18 metara s desne strane, loptu je uzeo gostujući Perić, naciljao i prizemnom loptom u Kovačićev lijevi kut izjednačio rezultat!

18.11.2020. Kuče – NK Turopoljac – NK Stupnik. Foto: Zlatan Sever/Cityportal.hr

Tada se domaći igrači bude i preuzimaju igru u svoje noge. Napravljene su i neke već standardne izmjene u domaćoj ekipi i zeleni su zagospodarili terenom. Lopte su dobile na brzini i okomitosti, pa su prijetnje sa bokova donosile probleme u obranu gostiju. U 58. minuti izgledna kontra domaćih izbijena je u aut, Preradovićev udarac golman brani u 74. minuti, a 80. i 81. minuti Dejanović i Šutalo nisu precizni.

Na kraju, utakmica je završila 1:1, a po onome što se događalo na terenu, potpuno zaslužena podjela bodova. Dok su Stupnjari stvarali i promašivali šanse, Turopoljac je poveo, a nakon primljenog izjednačujućeg gola, Turopoljac preuzima igru u svoje noge, ali ne uspijeva to dodatno materijalizirati. Utakmica je bila borbena i čvrsta, ali fer i korektna. Igrači zaslužuju pohvale za svoj odnos prema igri i šteta je da nije bilo gledatelja da uživaju u utakmici.

18.11.2020. Kuče – NK Turopoljac – NK Stupnik. Foto: Zlatan Sever/Cityportal.hr

Izjave trenera:

– Čestitam protivniku na fer i korektnoj igri. Smatram da je rezultat bolji od prikazane igre, jer su se gosti ispromašivali za nekoliko utakmica unaprijed. Unatoč tim šansama gostiju, zadovoljan sam igrom stoperskog para, kao i obranama golmana – komentirao je Milan Marinić, trener Turopoljca.

Siniša Roguljić, trener Stupnika, čestitao je domaćinima na fer i korektnoj igri. Utakmicu je ocijenio pravom prvenstvenom, s puno trke i čvrstine, ali korektne i u sportskom duhu. Kaže da mora biti zadovoljan bodom, jer kad su promašili, kako je rekao, 4-5 čistih šansi, lako se moglo dogoditi da izgube utakmicu. Na pitanje kako je zadovoljan polusezonom, rekao je da su osvojeni bodovi u skladu s planiranim i da se nada da će u proljeće biti još bolji.

18.11.2020. Kuče – NK Turopoljac – NK Stupnik. Foto: Zlatan Sever/Cityportal.hr

Jedinstvena županijska liga 2020./2021. – 16. kolo

NK Turopoljac – NK Stupnik 1:1 (1:0)

Kuče, Igralište u Knejama. Srijeda, 18.11.2020., u 14.00 sati., bez gledatelja. Vrijeme maglovito i prohladno, teren dobar za igru.

Glavni sudac: Vuković Marko. Pomoćnici: Pajač Stjepan i Geller Bruno (svi iz Sv. Ivana Zeline). Delegat: Krezo Ivica (Priluka, Livno)

Strijelci: 1:0 – Kumić (18), 1:1 – Perić Filip (51)

NK Turopoljac: Kovačić, Martinić, Avramović (od 56. Dejanović), Paradžik, Iličić, Jandriš, Lučić (cap) (od 72. Šutalo), Kumić (od 88. Jaki), Horvat, Šestok (od 56. Preradović), Perić Adrian (od 56. Fabijančić).

Trener: Milan Marinić

NK Stupnik: Madžar, Roguljić, Pranjić-Kaurin, Šepac, Brkić, Bogović (od 80. Jozić), Bilić (od 56. Nemanić), Marijan, Jerković, Šporčić (cap), Perić Filip.

Trener: Siniša Roguljić

Igrač utakmice: Miljenko Kumić

Tekst i fotografije: Zlatan Sever

18.11.2020. Kuče – NK Turopoljac – NK Stupnik. Foto: Zlatan Sever/Cityportal.hr