Prijava

Vaša prijava

Valdas: Ma i da nas je samo 11 zdravih, dajte nam da igramo…

[]

U kakvom smo stanju? Iskreno, nemam pojma…, priznao je trener Gorice Valdas Dambrauskas u trenucima kad su na licima, unatoč takvoj konstataciji, prevladavali isključivo osmijesi.

Dugo i predugo je prošlo od posljednje prvenstvene utakmice koju je Gorica odigrala, čak 34 dana, i zato je potpuno razumljivo da čak ni trener ne može znati kako će mu momčadi reagirati. Jer ovo je doista situacija kakva se niti jednom nogometnom treneru, odnosno nogometnoj momčadi, nikad nije dogodila.

– Dobro smo trenirali ovih pet tjedana, imali smo vremena za stvari za koje inače nemaš vremena tijekom sezone, za rad na nekim detaljima, ali svaki dan bilo je teško čak i isplanirati trening. Ujutro dođeš s nekakvim planom, ali nikad ne znaš koliko ćeš igrača imati na treningu. Igrati prvu natjecateljsku utakmicu nakon pet tjedana nikome nije lako. Čak i kad se radi o reprezentativnoj stanci od dva tjedna, nije se lako vratiti u ritam, pa ovih pet tjedana mora ostaviti posljedice – kaže Dambrauskas u iščekivanju ogled sa Šibenikom na Šubićevcu (petak, 19.05 sati).

Međutim, unatoč svim poteškoćama, unatoč virusu i dugoj pauzi, unatoč činjenici da su se iz reprezentacija umorni i potrošeni vratili Albi Doka i Dario Špikić, Valdas se neće opterećivati ničime osim onim što je najvažnije…

– Najvažnije je što ćemo igrati ovu utakmicu! Samo se u međuvremenua neće dogoditi ništa što bi nas spriječilo da konačno zaigramo. Spremni smo i uzbuđeni jer ćemo ponovno raditi ono što najviše volimo – govori trener.

Zbog žutih kartona protiv Šibenika neće igrati Anthony Kalik, još dvojica ili trojica su upitni, ali…

– Profesionalci smo, imamo širok kadar, a više-manje svi su na raspolaganju, osim Kalika. Da, imamo probleme, kao i svi, znate što… Bili bismo sretni da sutra igramo, pa makar imali 11 igrača! Doslovno, dajte nam 11 igrača zdravih igrača, uz tri golmana, i ajmo igrati! – odlučan je Valdas, a takvi će, vjerujemo, biti i njegovi igrači.

S druge strane bit će neugodan protivnik, novi prvoligaš koji se baš i ne ponaša u skladu s tim opisom. Šibenčani su hrabri, ambiciozni, opasni, s nekoliko pojedinaca koji su “živa vatra”.

– Često se događa da momčadi koje dođu iz nižeg ranga igraju tako, bez straha i s puno pozitivnih emocija. Na neki način me Šibenik stilom igre čak i podsjeća na Goricu u njezinoj prvoj prvoligaškoj sezoni.vI ta je Gorica igrala bez straha, bila je više okrenutavkontranapadima, a ako pogledamo statistiku i brojke, dobit ćemo potvrdu da i ovaj Šibenik puno toga polaže na kontranapade. To im donosi i rezultat, i samopouzdanje – rekao je Dambrauskas i dodao:

– Opasan su protivnik, što su pokazali i u našoj prvoj utakmici, kad smo vodili 3-0, da bi se oni se podigli i na kraju je završilo 3-2. Vidjeli smo koliko opasni mogu biti, što su potvrdili i kasnijim rezultatima, pobjedama protiv Rijeke, Hajduka i ostalih. Znamo što nas čeka, ali vjerujemo i u vlastitu snagu, u naš proces, u naš rad. Naravno, prepreke su pred nama, od virusa do pauze od pet tjedana, reprezentativnih obaveza, ali vjerujemo da na duge staze možemo napraviti dobar posao. Moramo se koncentrirati na sebe više nego na protivnika i biti posvećeni zadacima koje
dogovorimo. Bude li tako, sve će biti u redu – vjeruje trener Gorice.

Petak, Šubićevac, 19.05 sati, Gorica is back…